Podezření: Minisérie od České televize míří na Berlinale

Podezření: Minisérie od České televize míří na Berlinale | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nová minisérie Podezření od České televizi se jako vůbec první seriál ze střední a východní Evropy dostala na prestižní festival Berlinale.

Třídílná minisérie Podezření z dílny ČT je historicky prvním českým seriálem, který bude uveden na 72. ročníku prestižnho filmového festivalu Berlinale v sekci Berlinale Series. Podezření je dokonce vůbec prvním seriálem ze střední a východní Evropy, který se v této sekci objeví. Berlinale Series funguje od roku 2015 a je zaměřené na seriálovou tvorbu. Každoročně je do sekce vybráno jen několik seriálů, které jsou následně slavnostně uvedené ve světové či mezinárodní premiéře za účasti tvůrců a herců.

DOC: Nova natáčí nový seriál z lékařského prostředí s Tomášem Maštalírem v hlavní roli
 

K zařazení minisérie na Berlinale se vyjádřil scenárista Štěpán Hulík (Pustina, Hořící keř). „Od začátku jsme věřili, že výzvy, jimž čelí naši hrdinové a otázky, které si při tom kladou, jsou univerzálně srozumitelné. Jsem šťastný, že se nám ve spolupráci s Českou televizí podařilo tento potenciál naplnit a cítím ohromnou radost, že se Podezření vydá na cestu k mezinárodnímu publiku z tak prestižního startovacího místa, jakým je Berlinale,“ prohlásil Hulík.

Minisérie je inspirovaná různými případy obviněných sester po celém světě. Podezření nehledá viníka, ale spíše rozdíl mezi pravdou a pouhým zdáním. Hlavní představitelkou je zdravotní sestra Hana Kučerová (Klára Melíšková), která se nikdy neusmívá a s pacienty jedná nevybíravě. Když dojde k podezřelému úmrtí pacientky, veřejnost, média, policie i kolegové mají o vině jasno. Dokonce i Hanina dcera (Denisa Barešová) o matce pochybuje. Ale nic není jednoznačné.

ČT
Podezření

Představitelka ústřední role Klára Melíšková o sérii řekla: „Je to skvěle napsaný, vrstevnatý příběh, v kterém není nic jednoznačné, a vy se můžete rozhodnout, na co tam dáte důraz. Napřed si řeknete: ta je úplně příšerná, zlá ženská, vůbec s ní nechci mít nic co do činění. Když jsem ale scénář četla víckrát a nechávala ho sebou procházet, tak mně jí začalo být líto. Začalo mi docházet, že tam budou nějaká zranění z dětství, ze života, staré křivdy.

První díl Podezření měli možnost vidět návštěvníci loňského 55. ročníku Karlovarského filmové festivalu. Následně byla minisérie k vidění na mezinárodním českém festivalu televizní a online seriálové tvorby Serial Killer, kde zaujala zástupce Berlinale.

Kromě Melíškové a Barešové v minisérii hrají Ivan Trojan, Miroslav Hanuš (Stíny v mlze) a Elizaveta Maximová (Přání Ježíškovi). Režie všech tří epizod se zhostil rodák z Bratislavy Michal Blaško (Slovania, Za sklem). Festival Berlinale proběhne ve dnech 10. až 20. 2. Kdy Podezření odvysílá ČT stále není známo.

Podklady a foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu