Pán prstenů: Známe název seriálu a podrobnosti o ději

Pán prstenů: Známe název seriálu a podrobnosti o ději | Fandíme seriálům
Amazon Studios
Zobrazit dalších 11 obrázků
Pusťte si první teaser nové epické fantasy série ze Středozemě.

Letos je ten rok, kdy se konečně dočkáme premiéry seriálové verze Pána prstenů. Dorazí v září. Je tedy nejvyšší čas, by streamovací platforma Amazon Prime Video konečně poodhalila, co nás vlastně čeká.

Tak především byl odhalený oficiální název série. Ten zní The Lord of the Rings: The Rings of Power. Tedy Pán prstenů: Prsteny moci. Seriál se tedy nezbavuje svého silného brandu, ale zároveň se konečně odlišuje od starší trilogie Petera Jacksona. Název také poměrně zřejmě odkazuje k tomu, na co se série zaměří. Blíže o tom hovoří autoři seriálu J.D. Payne a Patrick McKay:

Představujeme si, že by takový název mohl být napsaný na hřbetě knihy, která by byla [v knihovně] zastrčená vedle Tolikenových klasik. Prsteny moci spojují všechny podstatné příběhy druhého věku Středozemě: Ukování prstenů, nástup temného Pána Saurona, epický příběh Númenoru a poslední alianci Elfů a lidí. Dosud diváci na plátně viděli pouze příběh jednoho prstenu. Ale než byl jeden, bylo jich mnoho. A jsme nadšení, že můžeme vyprávět epických příběh o nich o všech.“

Série je zasazená do druhého věku Středozemě. Tisíce let před události trilogie Pána prstenů. Chystaná série vůbec poprvé ukáže na obrazovkách bájný druhý věk. Vyprávění začne v čase relativního míru a představí příběh širokého obsazení postav, jak nových, tak i známých, které se musejí vypořádat s obávaným návratem zla do Středozemě. Setkáme se s dvaceti prsteny moci, které byly ukovány a rozděleny mezi trpaslíky, elfy, lidi a temného pána Saurona. Zřejmě tak budeme sledovat jeho nástup k moci a zrození prstenových přízraků.

Spolu s podrobnostmi byl zveřejněný také první teaser. Dole v galerii si můžete prohlédnout, jak se vyrábělo logo seriálu.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce s nimi spolupracuje i Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéra první řady je naplánována na 2. 9. 2022.

Foto: Amazon Prime

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu