Pán prstenů: Odhaleno datum vydání a první foto z nového seriálu ze Středozemě

Pán prstenů: Odhaleno datum vydání a první foto z nového seriálu ze Středozemě | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit další 2 obrázky
Prvních epizod se dočkáme až v příštím roce, později, než se očekávalo.

Připravovaný seriál Pán prstenů, mapující dosud nezpracované příběhy ze světa Středozemě, dokončil natáčení 1. řady. Při této příležitosti Amazon sdílel podstatné novinky – konkrétně se podělil o vůbec první oficiální fotografii a především odhalil datum vydání. Premiéra první epizody seriálu proběhne na platformě Amazon Prime Video 2. 9. 2022, přičemž každý nový díl bude vycházet s týdenním odstupem.

Produkce projektu, který nedávno zbořil historické rekordy jako nejdražší seriál všech dob, probíhala od loňského roku na Novém Zélandu, stejně jako v případě trilogií Pána prstenů a Hobita režiséra Petera Jacksona. Vlivem koronavirové pandemie byla práce štábu na první řadě po přibližně půlroční pauze obnovena v září, přičemž probíhala až doteď. Odhalené datum vydání je zazší, než se čekalo – původní předpoklady počítaly s koncem letošního roku. Vzhledem k pravděpodobně velké náročnosti postprodukce a tvorbě vizuálních efektů oddálená premiéra však spíše nepřekvapí.

Pán prstenů: Kaskadéři si stěžují na riskantní natáčení
 

Jako jistá záplata pro čekající fanoušky může posloužit první oficiální snímek zachycující seriálové prostředí. Na fotografii můžeme vidět neupřesněnou postavu zahalenou v bílém před panoramatem masivního města. O jaké město se jedná, nevíme. Spekulace se však nejčastěji točí kolem elfských měst, a to sice Valinoru, Gondolinu či známé Roklinky (za předpokladu, že by se tvůrci seriálu rozhodli přepracovat její podobu oproti filmovému zpracování). Jedná se však pouze o teorie, které nejspíše potvrdí až trailery nebo samotný seriál. Foto najdete dole v galerii.

Příběh nového seriálu se bude odehrávat tisíce let před událostmi Hobita a Pána prstenů, období tzv. Druhého věku. Kromě zcela nových postav se na obrazovce objeví i některé dobře známé charaktery, mezi jinými například dlouhověcí elfové jako Galadriel a Elrond. Až v navazujících sériích se pak očekává i návrat Saurona, ústřední záporné postavy hlavní knižní ságy J.R.R. Tolkiena.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce s nimi spolupracuje i Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéra je naplánována na 2. 9. 2022.

Zdroje: Amazon, ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Daniel | 06.08.2021 00:24
K Marvelu si zjistíte i počet varlat vedlejší postavy a k nejočekávanějšímu seriálu současnosti jen plácáš blbosti. Na obrázku vidíme 2 Valinorske stromy při mísení světel. Tedy před tím než stromy zničil Melkor. Valinor ale není město nýbrž země. Takže město je Valimar.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu