Vikingové: Valhalla – Nový trailer a propojení se starší sérií

Vikingové: Valhalla – Nový trailer a propojení se starší sérií | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 3 obrázky
Podívejte se na to, jak to vypadá, když Vikingové dobývají historický londýnský most.

Netflix zveřejnil nový trailer pro chystaný seriál Vikingové: Valhalla, jenž volně navazuje oblíbené Vikingy. V upoutávce můžeme vidět útok zuřivých Dánů na londýnský most a rozhodně nepůjde o nějakou gentlemanskou potyčku. Od událostí staršího seriálu uplynulo více než sto let, ale k civilizovanému řešení sporů je stále ještě hodně daleko.

Hlavní scenárista Jeb Stuart v rozhovoru pro Entertainment Weekly přiblížil, co můžeme od seriálu vlastně čekat. Příběh začíná masakrem na den svatého Brikcia. Tehdy anglický král Ethelred II. Nerozhodný (Bosco Hogan) nařídil genocidu všech Dánů na svém území. Spoléhal se na to že Vikingové z Norska a Švédska budou mít jiné starosti a událostí v Anglii si nevšimnou. Mýlil se.

Dánský král Knut Veliký (Bradley Freegard) povolává své věrné, aby pomstili smrt padlých. Po jeho boku stojí Harald III. Norský (Leo Suter) – nástupce trůnu země, která pomstu padlých Vikingů taktéž podporuje. Právě Harald tvoří ještě se slavným objevitelem Leifem Erikssonem (Sam Corlett) a jeho sestrou Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson) trio hlavních postav.

Dalšími důležitými postavami jsou Ethelredův syn princ Edmund – později Edmund II. Železoboký (Louis Davison). Společně s ním vidíme očekávat příchod Vikingů také manželku jeho otce Emmu Normandskou (Laura Berlin), která bude zajímavá pro fanoušky původního seriálu. Podobně jako Vilém Dobyvatel je příbuznou s Rollem, postavou z původního seriálu, jejíž příběh skončil tak trochu otevřeně a potenciálně by se mohl více uzavřít právě skrze Valhallu (Rollo byl vlastně prvním vévodou Normandie).

Vedle toho fanoušci staršího seriálu snad ocení také návrat do města Kattegat, ale jinak Jeb Stuart zdůrazňuje, že je nový seriál určený všem divákům a v žádném případě není třeba znát ten starší, aby se člověk v novince zorientoval.

Nový seriál bude uvedený na Netflixu 25. února.

Foto: Netflix

Zdroje: Entertainment Weekly

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu