Vikings: Valhalla: Známe kompletní obsazení spin-offu Vikingů od Netflixu

Vikings: Valhalla: Známe kompletní obsazení spin-offu Vikingů od Netflixu | Fandíme seriálům
Netflix, Bravo
Zobrazit dalších 11 obrázků
Kdo si zahraje v pokračování seriálu Vikingové zasazeném sto let po událostech z finální šesté série?

Na konci loňského roku jsme vás informovali o tom, na jaké postavy se nástupce Vikingů zaměří, a znali jsme i část hereckého obsazení. Ovšem až nyní Netflix zveřejnil kompletní hereckou sestavu včetně jmen postav a jejich stručných charakteristik. Seriál Vikings: Valhalla je zasazen sto let po událostech z finální šesté série Vikingů. Je tedy jasné, že se žádná z postav Vikingů ve Valhalle neukáže, ale nějakých zmínek a odkazů na Ragnara a jeho syny se diváci dočkají, alespoň dle vyjádření tvůrce původní série Michaela Hirsta.

Vikingové: Valhalla: Tvůrce se rozpovídal o volném pokračování pro Netflix
 

Michael Hirst se na Valhalle podílí z pozice výkonného producenta, tvůrčí otěže byly předány Jebu Stuartovi, jenž napsal scénář pro snímky Smrtonosná past či Uprchlík. Děj Valhally začíná na počátku 11. století a pojednává o dobrodružství některých z nejslavnějších Vikingů, kteří kdy žili, Leifa Erikssona, Freydís Eiríksdóttir, Haralda III. Norského a Viléma I. Dobyvatele. Tito muži a ženy si razí cestu, zatímco bojují o přežití ve stále se měnícím a vyvíjejícím světě.

Herecké obsazení a synopse postav vypadá takto:

Sam Corlett (Sabrinina děsivá dobrodružství) jako objevitel Leif Eriksson. Protagonista Leif je v seriálu popisován jako obyvatel Grónska, vyrůstající na okraji známého světa. Leif pochází z rodiny úzce spjaté se starým pohanským vyznáním. Neohrožený námořník bude pro diváky vstup do světa Vikingů během bouřlivých a násilných změn.

Frida Gustavsson (Dröm) coby cestovatelka Freydís Eiríksdóttir. Svéhlavá a urputná Freydís je věrnou vyznavačkou „starých bohů“. Stejně jako její bratr Leif dopluje do Kattegatu jako cizinka, ale rychle se stane inspirací pro ty, kteří vyznávají staré zvyky.

Leo Suter (Sanditon) si zahraje krále Haralda III. Norského. Harald, který se narodil do vikinské šlechty, je jedním z posledních vikinských berserků. Charismatický, ctižádostivý a pohledný, je schopen sjednotit jak stoupence Odina, tak křesťany.

Bradley Freegard (Under Milk Wood) ztvární krále Knuta Velikého. Král Dánska je moudrý, důvtipný a nemilosrdný vůdce Vikingů. Udržuje si své přátele blízko a nepřátele ještě blíže. Jeho ambice určí běh dějin v 11. století a učiní z něj rozhodující postavu vikinského věku.

Jóhannes Haukur Jóhannesson (Prokletá) coby král Olaf II. Norský. Olaf je Haraldův starší nevlastní bratr. Má obrovitý vzrůst a nemalé ambice. Tento přísný a nemilosrdný Viking vyznává Starý zákon křesťanů.

Laura Berlin (Rudá jako rubín) ztvární Emmu Normandskou. Mladá ambiciózní Emma z Normandie pochází z normanského dvora a má vikinskou krev. Má politický důvtip a je jednou z nejbohatších žen v Evropě.

David Oakes (Borgiové) jako Godwin z Wessexu. Hlavní poradce anglického krále, jenž se narodil do chudé rodiny, ale je ho mazanost a intrikářství ho dostanou mezi nejvyšší aristokratickou smetánku.  

Caroline Henderson (Navždy tvá) si zahraje náčelnici Haakun. V tomto případě se tvůrci značně odklonili od historie. Caroline Henderson je herečka a jazzová zpěvačka tmavé pleti původem ze Švédska. Ve Valhalle ztvární fiktivní vládkyni Kattegatu. Haakon je popisována jako bravurní válečnice a tolerantní vůdkyně. Ačkoli má pohanský původ, tak se ji podařilo i během nárustu křesťanství udržet Kattegat městem otevřeným všem vírám. Stane se mocnou rádkyní Freydis.

Pollyanna McIntosh (Exam) coby královna Ælfgifu. Vypočítavá a ambiciózní dánská královna Ælfgifu má prsty v politických machinacích o moc, které se odehrávají v severní Evropě. Využívá své kouzlo a lstivost velmi efektivně, když prosazuje zájmy své mercijské vlasti.

Zatím není zřejmé, zda Netflix seriál uvede ještě letos anebo až příští rok. Představitele ústředních postav si můžete prohlédnout v galerii níže.

Zdroj: Collider

Foto: Netflix, Bravo

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu