Vikingové: Valhalla: Tvůrce se rozpovídal o volném pokračování pro Netflix

Vikingové: Valhalla: Tvůrce  se rozpovídal o volném pokračování pro Netflix | Fandíme seriálům
History Channel
Zobrazit dalších 9 obrázků
Showrunner Vikingů Michael Hirst odhalil několik zajímavých novinek k připravovanému spin-offu s podtitulem Valhalla.

Streamovací služba Netflix zveřejnila všech zbývajících deset epizod finální šesté série Vikingů již 30. 12. a vy tak již možná víte, jak sága o Ragnarových synech dopadla. Vikingové se sice po sedmi letech na televizních obrazovkách s diváky rozloučili, ale již během roku 2021 dorazí na Netflix spin-off s podnázvem Valhalla. O seriálu jsme vás poprvé informovali loni v listopadu a nyní producent a showrunner Vikingů Michael Hirst sdělil několik podrobností pro server Collider.

Vikingové: Netflix chystá volné pokračování po 100 letech
 

Michael Hirst se na Vikings: Valhalla podílí pouze jako výkonný producent, tvůrčí otěže byly předány Jebu Stuartovi, jenž napsal scénář pro snímky Smrtonosná past, Kriminál či Uprchlík. Valhalla začíná sto let po závěru Vikingů, díky čemuž se nedočkáme návratu žádné z postav z původního seriálu. Michael Hirst se ovšem nechal slyšet, že i když v novém seriálu neuvidíme oblíbené hrdiny, tak to nezamená, že na ně seriál nebude nijak odkazovat. Hrdinské činy Ragnara a jeho synů jsou pevně spjaté s vikingskou historií a legendy o nich uslyšíme i ve Valhalle. Výhodou nového seriálu bude to, že ho budou moci sledovat všichni, kteří Vikingy nikdy neviděli, a zároveň udělá radost i fanouškům původní série, jelikož bude na Bjorna, Ivara a Ragnara místy odkazovat.  

Hirst dále zmínil i dvě postavy z vikinské historie, které budou mít ve Valhalle stěžejní roli. V seriálu uvidíme norského krále Haralda III. Norského, který vládl od roku 1046 do své smrti roku 1066, a objevitele a prvního evropského osadníka a průzkumníka pobřeží Grónska Erika Rudého. Hirst zmínil, že v seriálu budou představeny i další známější postavy vikinské historie, ale konkrétní jména zatím neprozradil.  

Produkce Valhally nebyla jednoduchá, neboť část štábu byla při natáčení pozitivně testována na covid. Hirst se k natáčení vyjádřil takto: „První série se natáčela za pozoruhodných okolností v Irsku ve stejném studiu jako Vikingové. Na třicet pracovníků bylo při natáčení pozitivních na covid. Všechny ubytovali ve velkém hotelu tak, aby mohli herce umístit do karantény. Testování probíhalo dvakrát denně. Nakonec to byl neuvěřitelný úspěch, neboť díky nasazení a všem opatřením ztratili pouze tři natáčecí dny.

V rozhovoru se ptali i na měřítko Valhally, zda bude nový seriál ještě epičtější než původní série, načež Hirst zareagoval následovně: „Udělat seriál ještě ve větším měřítku, než závěrečné epizody mých Vikingů by bylo velmi těžké, protože jsme měli v seriálu tak velké armády a bitvy, že už není téměř kam stoupat. Produkce Valhally probíhá na stejných místech jako Vikingové. Opět se vrátíme do Kattegatu, který je jakýmsi duchovním domovem Vikingů. Ale Kattegat se za těch sto let velmi změnil, stal se z něj jeden z největších přístavů v celé středověké Evropě. Vikingové nabyli velikosti a významu. Králem Anglie se stal viking. Vikingové dobyli většinu Anglie a vlastní Normandii. V tomto smyslu, vzhledem k tomu, kde jsme začali v původním seriálu, se vikingové etablovali na světovou scénu a mají obrovský vliv. Mnoho vikinských králů konvertovalo ke křesťanství, což zapříčinilo konflikty mezi křesťanskými a pohanskými vikingy.

Herecké obsazení je z části známo, ale není jasné, jak důležitou roli budou jednotliví herci v seriálu mít. Tudíž uvedený seznam jmen berte tak, že níže zmíněné herce ve Valhalle uvidíme, ale na rozpis hlavních a vedlejších postav si budeme muset ještě počkat. Ve Valhalle si zahráli Álfrún Laufeyjar-Sigurðardóttir (Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý), Frida Gustavsson (Zaklínač), Joakim Nätterqvist (V utajení), Bosco Hogan (Král Artuš), Mark Huberman (Bratrstvo neohrožených), Kenneth M. Christensen (Královská aféra), Gavin O'Connor (Tudorovci), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Bloodshot) mebo David Oakes (Vikotorie).

Nová sága začíná sto let po závěru původního seriálu a přináší dramatické zpracování dobrodružství nejslavnějšího Vikinga, který kdy žil.

Zdroj: Collider, Netflix

Foto: History Channel

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu