Shining Girls: Psychopatický zabiják dovede cestovat v čase

Shining Girls: Psychopatický zabiják dovede cestovat v čase | Fandíme seriálům
Universal
Zastavit jej svede jedině jedna z jeho obětí, alias Elisabeth Moss z Příběhu služebnice.

Už v letošním roce bychom se měli na Apple TV+ dočkat minisérie Shining Girls. Ta slibuje atraktivní detektivní příběh o zabijákovi, který dovede cestovat napříč časem. Ze 30. let minulého století cestuje do různých časových období, kde hledá „zářící dívky“, mladé ženy s potenciálem, které si vyhlíží jako oběti už během jejich dětství. Situace se zásadně mění v momentě, kdy jedna z jeho obětí, Kirby, útok přežije a začíná proti zabijákovi bojovat.

Série byla natočená už ve druhé polovině loňského roku, teď probíhá postprodukce. Hlavní role Kirby se zhostila Elisabeth Moss, která je na role sveřepých žen v drastických situacích expert (Příběh služebnice, Neviditelný, Na jezeře). Zabijáka ztvárnil Jamie Bell (Billy Elliot, Jumper, Rocketman). Série vzniká v Apian Way, produkční firmě Leonarda DiCapria. Mezi producenty je i samotná Moss. Autorkou série je Silka Luisa (Strange Angel), epizody režírovaly Michelle MacLaren (Perníkový táta, Hra o trůny, Živí mrtví), Elisabeth Moss a Daina Reid (Příběh služebnice, Outsider). Autorkou předlohy je Lauren Beukes, její kniha u nás vyšla pod názvem Dívka, která se třpytila. Tady je anotace:

Harper získá v roce 1931 klíč od domu, který mu umožní cestovat časem. Nachází zde pokoj plný trofejí z vražd, které jednou spáchá – protože už je vlastně spáchal. Putuje časem od světové hospodářské krize třicátých let minulého století až po léta devadesátá a pronásleduje „zářící dívky“, mladé inteligentní a nadějné ženy „s potenciálem“. Pod dohledem je má od jejich dětství a zabíjí je až jako dospělé ženy. Vyprávění klouže dekádami tam a zpět. Vrah vedle těl zanechává obyčejné, ale přece zvláštní předměty a jiné trofeje si zase odnáší.

Kirby měla to štěstí, že Harperovo napadení přežila. Ví, že kromě toho, že se jedná o násilníka a psychopata, je na útočníkovi ještě něco zvláštního. Začne hledat další dívky, které však tolik štěstí neměly a podobná napadení nepřežily. S pomocí novinových výstřižků a rodin obětí pátrá po spojitostech s útočníkem a po jeho totožnosti. Jediného spojence nachází v novináři Danu Velasquezovi, který se jejím případem před léty zabýval. Kirby k němu přichází do redakce na stáž a jejich původně pracovní vztah se postupně začíná měnit v cosi osobnějšího.

Důkaz – Dům a jeho tajemství –, který Kirby nachází, se zdá neuvěřitelný. Ale pro dívku, která přežila vlastní smrt, není nic nemožné. Situace se mění v neprospěch Harpera, protože teď začne ona pronásledovat jeho. Tak dlouho dokud celou věc nedovede až do konce.

Foto je ilustrační: Elizabeth Moss ve filmu Neviditelný

Zdoje: Jota, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu