Dračí doupě: Autor velkého loňského hitu chystá seriál

Dračí doupě: Autor velkého loňského hitu chystá seriál | Fandíme seriálům
Hasbro
Připravte se ponořit do dalšího velkého světa mečů, monster a magie.

Dungeons and Dragons (Dračí doupě) je populární značka, která má tu výhodu, že pro ni během let vznikly rozsáhlé fantasy světy. A to nejen jako „hřiště“ pro hráče populární společenské hry, ale také jako prostředí, kde se odehrává celá řada úspěšných románů. K dispozici je tak celá rozsáhlá předloha, na níž lze naprosto jednoznačně vystavět celé filmové a seriálové univerzum, jaká jsou dneska v kurzu (Marvel, DC, Star Wars…). Už loni byl dotočený chystaný celovečerní film, ale nějakou dobu už víme také o tom, že vzniká i seriál.

Ten teď našel svoji ústřední tvůrčí osobnost. Stává se jí Rawson Marshall Thurber, režisér loňského mega hitu Red Notice, případně Mrakodrapu nebo Millerových a tripu. Thurber má napsat a natočit pilotní epizodu seriálu a dál na něj dohlížet jako producent. Produkční společnost eOne (Hasbro) v tuhle chvíli počítá s tím, že tento seriál bude stěžejní a do budoucna se o něj mohou opírat další. Zároveň jsou seriály propojené s celovečerními filmy. Kupec se teprve bude hledat. Zájem podle serveru Deadline projevil Netflix i další platformy.

Dungeons & Dragons je společenská hra na hrdiny, která se hraje už od roku 1974 a inspirovala řadu napodobitelů, včetně českého Dračího doupěte. Při hře zúčastnění zažívají dobrodružné výpravy ve fiktivních světech plných magie, mečů a nejrůznějších smyšlených ras a bájných tvorů. Pro D&D vznikla celá škála důkladně promyšlených světů (Dragonlance, Forgotten Realms, Planescape a další) se spletitou historií, ve kterých se odehrávají celé románové série nebo počítačové hry. Svou provázaností takové světy lze srovnávat s komiksovými světy nebo světem Star Wars.

Foto: Hasbro

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu