Pán prstenů: Prsteny moci: Trailer ukazuje seriálový návrat do Středozemě

Pán prstenů: Prsteny moci: Trailer ukazuje seriálový návrat do Středozemě | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit další 3 obrázky
Podívejte se, jak bude vypadat mnohamilionový seriál z Tolkieovy historie.

Nejen pro filmy superbowlová noc přinesla nové upoutávky. Mezi seriály se ve velkém stylu představila nová fantasy série Pán prstenů: Prsteny moci (The Lord of the Rings: The Rings of Power). Nákladný seriál nás zavede do historie Středozemě, do časů před tím, než byly ukovány prsteny moci, skrze které temný pán Sauron chtěl ovládnout elfy, trpaslíky a lidi.

Trailer nám ukazuje ústřední postavu mladé Galadriel (Morfydd Clark), jež putuje napříč světem, ale také řadu dalších elfů, hobitů i jiných středozemských obyvatel. Odhaluje se nám celá škála nejrůznějších prostředí, od velkolepých měst, přes majestátní hory, až po rozbouřené moře. Na první pohled je patrné, že se na novém „LOTRovi“ skutečně nešetřilo, což je pro fanoušky výpravných obrázků dobrá zpráva.

Zatím samozřejmě nemůžeme z prvotních záběrů nic moc hodnotit, ale ale jeden komentář bych přeci jen měl. Jakmile sledujeme novozélanskou krajinu a lidské herce v kostýmech, je ukázka pastvou pro oči. Se záběry, kde převažují digitální triky, je to maličko složitější. Tam občas scéna působí možná až příliš vyumělkovaně, pohádkově. Víc než filmového Pána prstenů možná v těchto momentech ukázka připomíná spíš Hobita. Ale samozřejmě teprve uvidíme, jak dané záběry budou působit na delší ploše celého seriálu.

Série Pán prstenů: Prsteny moci spojují všechny podstatné příběhy druhého věku Středozemě: Ukování prstenů, nástup temného Pána Saurona, epický příběh Númenoru a poslední alianci Elfů a lidí. Dosud diváci na plátně viděli pouze příběh jednoho prstenu. Ale než byl jeden, bylo jich mnoho. Vyprávění začne v čase relativního míru a představí příběh širokého obsazení postav, jak nových, tak i známých, které se musejí vypořádat s obávaným návratem zla do Středozemě.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce s nimi spolupracuje i Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéra první řady je naplánována na 2. 9. 2022.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu