Disney+ oficiálně míří do Česka. Známe podrobnosti

Disney+ oficiálně míří do Česka. Známe podrobnosti | Fandíme seriálům
Disney
Seznamte se s velkým konkurentem Netflixu. Čekají nás Marvel, Star Wars a mnohem víc.

Konečně je to tady. Po mnoha letech čekání Disney+ oficiálně dorazí i do České republiky. Streamovací služba dorazí do zdejších končin 14. června 2022. K dispozici budou dva typy předplatného. Měsíční, za 199 Kč měsíčně, a roční za 1990 Kč. Při zakoupení ročního předplatného tedy vlastně dostáváte dva měsíce zdarma.

Služba nabízí jak filmy a seriály vyráběné exkluzivně pro Disney+, tak archivní filmy a seriály, jež spadají pod společnost Disney. To znamená obsah od Disneyho, Disney Animation, Pixaru, Marvelu, Lucasfilmu (Star Wars), Nation Geographic a nabídku pod hlavičkou „Star“. Ta se dá přirovnat k tomu, co Disney naízí v USA pod značkou „Hulu“ a zjednodušeně řečeno jde o Disneyho nabídku filmů a seriálů pro dospělé. To znamená obsah vyráběný studiem 20th Century Studios, Searchlight Pictures nebo stanicí FX.

Nabídka Marvelu bude zahrnovat jak kino filmy (naposledy snímky jako Shang-Chi nebo Eternals), tak minisérie vyrobené exkluzivně pro Disney+ (už za pár dní má premiéru Moon Knight). Nabídka Lucasfilmu krom starších Star Wars filmů v současnosti znamená především exkluzivní nové seriály, jako je například Boba Fett: Zákon podsvětí (The Book of Boba Fett). Walt Disney Animation přinese divákům oscarové Encanto, Pixar třeba zase Lucu, jenž byl na Oscara letos nominovaný. Z Disneyho hrané nabídky se diváci mohou těšit například na Cruellu, ze seriálové nabídky na diváky čekají například Simpsonovi nebo Chirurgové. Pod dospěláckou hlavičkou „Star“ se do budoucna exkluzivně streamovací platformu připravují například nový film s Predátorem nebo nový film s Vetřelcem.

Pokud jde o technické parametry, tak podle tiskové zprávy, Disney+ nabídne vysokou kvalitu obrazu a možnost streamovat až na čtyřech zařízeních najednou, neomezené stahování až na deseti zařízeních, podporu IMAX Enhanced u vybraných titulů, možnost nastavení až sedmi různých profilů, včetně možnosti nastavit dětský profil, který má snadno ovladatelné rozhraní vhodné pro děti s přístupem k obsahu přiměřenému k jejich věku.

Tisková zpráva to sice nezmiňovala, ale předpokládá se, že naprostá většina nabídky bude mít v momentě spuštění Disney+ českou podporu.

Foto: Disney

Zdroj: Tisková zpráva

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Altherot | 30.03.2022 00:45
Zajímá mě jestli česká podpora = dabing, anebo jen české titulky. Podle totalfilmu se má počítat s dabingem, ale to jsem se ptal někde před rokem u traileru na Lokiho, nevím jestli je jejich odpověď furt platná.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu