Jaderná havárie v Three Mile Island: Po Černobylu je tu další atomový průšvih

Jaderná havárie v Three Mile Island: Po Černobylu je tu další atomový průšvih | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Netflix divákům přiblíží největší jadernou havárii komerčního zařízení ve Spojených státech.

Téma jaderných elektráren je aktuálně extrémně aktuální. Svět řeší environmentální krizi, Evropa se potýká s energetickou bezpečností a nedávné dění v ukrajinském Záporoží pro změnu připomnělo otázku rizikového potenciální jaderných elektráren. Sugestivním pohledem problematiku ztvárnil seriál HBO Černobyl, jenž zdramatizoval nehodu v ukrajinské (sovětské) jaderné elektrárně v roce 1986. Novinka Netflixu Jaderná havárie v Three Mile Island se podívá na druhou stranu světa.

Three Mile Island je jaderná elektrárna v americké Pensylvánii, kde v roce 1979 došlo k částečnému roztavení druhého reaktoru. Černobyl od HBO dramatickou formou vykresloval, jak velký vliv měly na Ukrajině na nehodu strach z režimu a vychovávání národa servilních mravenčeků, co si raději hledí svého. Novinka od Netflixu dokumentárně zpracovala, jak se v USA k havárii propracovali kvůli korporátní nenasytnosti.

Čtyřdílná série vypráví příběh „obyčejných lidí, kteří měli odvahu dělat neobyčejné činy“. Dokument ukáže, jak v elektrárně Three Mile Island téměř došlo ke katastrofě. Události jsou pojednané očima vrchního inženýra a whisleblowera Richarda Parkse a také pohledem místní komunity, kterou havárie ovlivnila. Dokument je postavený na archivních záběrech, dosud neviděných domácích nahrávkách, hloubkových rozhovorech a hereckých dramatizacích některých situací.

Dokument přinášejí producenti snímku Erin Brockovich, jenž pojednával o environmentální právničce, co bojovala proti továrnímu kontaminaci vodních zdrojů. Minisérii připravil režisér Kief Davidson, jenž v minulosti natočil například The Ivory Game, dokument o sloních pytlácích. Netflix novinku přinese 4. května.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu