Živí mrtví: Nový seriál s Darylem se dočká zcela zásadní změny

Živí mrtví: Nový seriál s Darylem se dočká zcela zásadní změny | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit další 2 obrázky
Další nový seriál s Neganem a Maggie obsadil první postavu.

Živí mrtví 10. dubna zakončili vysílání druhé třetiny svojí závěrečné řady. Hrdinové jsou opět v nesnázích a čeká je válka s Commonwealthem, velkou a dobře vybavenou komunitou přeživších. Seriál se vrátí na obrazovky se závěrečnými osmi epizodami na podzim, kdy se fanoušci dozvědí, jak to s jejich oblíbenci dopadlo. Poslední klapka padla na přelomu března a dubna, níže si můžete pustit video, které se za dokončením natáčení ohlíží.

Už od roku 2020 víme, že příběhy známých hrdinů neskončí tak docela. Oznámený byl navazující seriál zaměřený na postavy Daryla (Norman Reedus) a Carol (Melissa McBride), vedený Angelou Kang, jež od 9. řady působila jako showrunnerka hlavního seriálu. Nakonec to ale bude s navazující sérií trochu jinak, než se dosud předpokládalo.

Melissa McBride se rozhodla, že se na natáčení nového seriálu nakonec nebude podílet. Seriál se bude natáčet v Evropě a stanice AMC uvádí, že pro herečku momentálně nebylo stěhování na jiný kontinent možné. Jeffrey Dean Morgan (představitel Negana) na Twitteru dodal, že herečka potřebovala odpočinek, z důvodů do kterých podle jeho mínění nikomu nic není. AMC i Morgan odmítají ostrá vyjádření některých diváků, co začali na sítích spekulovat o tom, že za vynechání McBride může Reedus. Není vyloučeno, že se postava Carol v budoucnu ještě v nějakém seriálu ze světa Živých mrtvých objeví.

Přípravy scénářů už byly před odchodem herečky poměrně daleko, nicméně momentálně probíhají intenzivní úpravy, aby se zhruba do dvou až tří měsíců mohlo začít točit. Další změna přitom proběhla právě na scenáristickém postu. Ještě před tím, než se Melissa rozhodla nový seriál opustit, odstoupila z pozice showrunnerky Angela Kang. Podle informací serveru Deadline kvůli tomu, aby se mohla soustředit na jiné projekty, které chystá pro stanici AMC. Pod chystaným spin-offem Živých mrtvých bude i nadále podepsaná jako výkonná producentka.

Angelu nahradí David Zabel, scenárista, který dlouhá léta vedl seriálovou Pohotovost. Nový seriál bude uvedený v příštím roce, oficiální název prozatím neznáme. A v tuhle chvíli také nevíme, zda se v nové sérii Daryl vydá do Evropy, anebo se děj bude odehrávat stále někde v Americe a v Evropě se bude pouze natáčet.

Isle of the Dead nabírá posilu

Vedle seriálu s Darylem se chystá minimálně ještě jeden spin-off. Ten je nazvaný Isle of the Dead (Ostrov mrtvých) a Maggie (Lauren Cohan) s Neganem (Jeffrey Dean Morgan) se v něm společně vypraví na Manhattan, který byl před delší dobou odříznutý od pevniny a změnil se v nebezpečné místo plné krásy, děsu, anarchie a nemrtvých. Nově se k obsazení připojil Gaius Charles (Chirurgové, Světla páteční noci), který hraje Perlieho Armstronga. Perlie je sebejistý, nelítostný a neutuchající bojovník za spravedlnost, kterého pohání jeho silná vůle. Je extrémně nebezpečný a v hrůzách, které rozsévá, hledá humor. Zároveň je to otec od rodiny, který se snaží vybudovat bezpečný svět pro svou ženu a dcery. Na jeho cestě jej pronásleduje ztráta, kterou budeme postupně odhalovat. Je odolný a trpělivě kráčí pryč od svých dosavadních chyb. Nová série bude mít 6 epizod, bude uvedena příští rok a podrobnosti najdete ve starším článku.

Titulní foto je ilustrační: Živí mrtví

Zdroje: TV Line, AMC, Jeffrey Dean Morgan, Deadlin I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu