Rod draka: Trailer nás bere zpět do světa Hry o trůny

Rod draka: Trailer nás bere zpět do světa Hry o trůny | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 17 obrázků
V dávné historii Západozemí se bojovalo o moc stejně krutě, jako za časů předchozí série.

Nový seriál ze světa Hry o trůny, Rod draka (House of the Dragon) bude mít na HBO Max premiéru 21. srpna. Čerstvě nás zpátky do světa Západozemí láká další trailer. Ten je příslibem návratu všeho, co si fanoušci oblíbili na seriálu původním. Nechybí výpravné scenerie, bohaté kostýmy a chřestění zbraní. Tím hlavním lákadlem jsou však politika, intriky a boj o moc.

Nacházíme se několik set let před událostmi „Písně ohně a ledu“ kdy v Západozemí vládl rod Targaryenů a schyluje se k občanské válce. Vládne král Viserys I. Targaryen (Paddy Considine), po němž má převzít moc jeho dcera Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy). To se ale nezamlouvá královu bratrovi Daemonu Targaryenovi (Matt Smith), který je ochotný utopit království v krvi, jen aby se trůnu chopil sám. A jak se dozvídáme, nacházíme se v době, kdy je vláda ženy pro část společnosti nepřijatelná, tudíž je pro Daemona o to snazší získat podporu.

Chybět nebudou stará známá témata, jako pýcha, touha prosadit vlastní vůli či zrada. Služba vlasti a budování osobního odkazu budou stát zase jednou v přímém rozporu. Obyčejní lidé budou trpět kvůli hrám mocných. A kdyby machinace samy o sobě nestačili, vždycky se můžeme spolehnout na to, že do politiky ve fantaskním světě George R.R. Martina promluví draci.

Dole v galerii najdete poslední fotky a plakáty.

Nový seriál House of the Dragon vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude mít premiéru 21. srpna 2022.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu