Survivor Česko & Slovensko: Známe vítěze

Survivor Česko & Slovensko:  Známe vítěze | Fandíme seriálům
TV Nova
Vyhrála ta pravá osoba? A mohlo to vůbec dopadnout nějak jinak?

Článek vyzrazuje výsledky Survivora! Čtěte pouze tehdy, pokud jste již viděli finále (na Voyo je dříve než v TV) nebo vám vyzrazení výsledku nevadí!

Je dobojováno. Po 32 epizodách a 68 dnech, které soutěžící strávili v Dominikánské republice, známe vítěze Survivora Česko & Slovensko. Když jsem před měsícem tipoval výsledek, nebyl jsem ve svém odhadu úplně daleko. Největší šance jsem dával Veve a Vláďovi, kteří nakonec skutečně stanuli před porotou.

Mýlil jsem se v předpokladu, jak budou oba dva hráči vnímaní. Očekával jsem, že porota vůči Vláďovi bude daleko nesmlouvavější kvůli tomu, jak tvrdě dokázal vystupovat proti všem svým potenciálním konkurentům. U Veve jsem naopak přecenil to, jak bude schopna obhájit svoji hru. Nakonec porota Vladimírovu chladně taktickou hru dokázala ocenit a vyhrál v brutálním poměru 7:1 (plus přidal ještě další tři body z fyzických soutěží). U Veve se ukázalo, že její sociální manévrování pro zbytek kmene bylo neviditelné a následně na poslední radě nedokázala druhá finalistka dostatečně dobře objasnit, že dojít až do konce jako fyzicky slabší hráč není nějaký omyl nebo dokonce něco druhořadého, ale naopak to je docela náročný výkon.

Verze Survivora, která se u nás vysílala, byla extrémně fyzická a soutěžní disciplíny hrály naprostou prioritu. Na rozdíl od celosvětově populárních verzí hry z USA nebo Austrálie nebylo v Survivorovi Česko & Slovensko možné dojít do konce bez jediného fyzického vítězství (ve finálové čtyřce jste buď vyhráli jednu z imunit nebo automaticky museli do duelu). Klasické soutěže doplňovaly ještě duely na kmenové radě a naprostá většina soutěží se hrála na body systémem jeden na jednoho, takže individuální výkony o to více vynikaly. Fyzicky úspěšní hráči pak měli zásadní vliv na vývoj hry (vybírali sami druhého duelanta) a tak se opět o to víc zviditelnili. Taková struktura celé reality show automaticky nahrávala do karet hráčům, co si vedli dobře v jednotlivých soutěžních disciplínách.

To samozřejmě Vláďův výkon nijak neumenšuje. Takto nastavené hře se dokázal přizpůsobit a o vítězství se tvrdě porval. Často byl v situaci, kdy měl kvůli dobrým výsledkům na zádech velký terč, a pokud by ve výhrách nedokázal pokračovat, nejspíš by riskoval řadu duelů. Svoje šance dokázal zvýšit nalezením skryté imunity a nad rámec své soutěžní zručnosti byl obratným taktikem, který dokázal jednotlivá hlasování kmene usměrňovat tak, aby si si šanci na vítězství v jednotlivých hrách o imunitu zvýšil.

Vítězství Vladimíra navíc můžeme vnímat jako pozitivum pro případné budoucí řady. Pokud by se nad taktikou ve finále ohrnoval nos a porota ji vnímala jako něco nečestného, co v žádném případě nechce ocenit, mohlo by to v potenciálních budoucích řadách soutěžící od taktizování odrazovat, což by ubralo hře na rozmanitosti a ochudilo to náš divácký zážitek.

Nezbývá než gratulovat Vláďovi, popřát Veve ke statečnému výkonu a poděkovat porotě za hlasy. V nějakém samostatném článku se v nejbližších dnech ohlédneme ještě za tím, jak se celá soutěž povedla nebo nepovedla z hlediska tvůrčího zpracování.

Foto: TV Nova

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu