Pán prstenů: Prsteny moci – Nový trailer láká na rozsáhlý mytologický epos

Pán prstenů: Prsteny moci – Nový trailer láká na rozsáhlý mytologický epos | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 9 obrázků
Pusťte si nejnovější upoutávky pro nový výpravný seriál z Tolkienovy Středozemě.

Streamovací platforma Amazon Prime Video zveřejnila novou upoutávku pro Pána prstenů: Prsteny moci, tedy chystaný seriál, který se odehrává několik staletí před událostmi Hobita a filmové trilogie Pána prstenů. Jak nová upoutávka naznačuje, nacházíme se v období, kdy elfové, trpaslíci, lidé i předkové „dnešních“ hobitů žijí v míru a pokoji. Nebo si to alespoň myslí, avšak šeredně se pletou. Elfka Galadriel je zjevně znepokojená a postupně sledujeme další a další varovná znamení. V jednu chvíli se dokonce objeví i povědomé oko bez víčka, jež máme historicky spojené s temným pánem Sauronem. Rozmáchlý mytologický epos je na obzoru.

Pokud o nový seriál nemusíme mít strach z hlediska měřítka a ambicí, osobně si pořád nejsem jistý, nakolik důvěřuji výtvarnému zpracování. Obrovskou devizou trilogie Pána prstenů bylo, jak v ní Středozemě působila hmatatelně a uvěřitelně. Jistě, do jisté míry to bylo dané dobou a technologickými limity. Na nějaké rovině se bavíme o tvůrčím rozhodnutí a všechny fantasy příběhy nemusejí nutně vypadat stejně. Navíc tentokrát zavítáme do daleko fantasknějších časů a končin, než jaké nabízela středozemská „současnost“ v Jacksonově trilogii.

Na mě osobně nicméně uhlazený, digitální look seriálu, kde je všechno zalité měkkým světlem, barvy nejsou příliš syté a vše se tak trochu topí v zamlženém oparu, prostě nepůsobí dobře. Celý seriál působí laciněji a méně hmatatelně než starší trilogie. Nezbývá mi než doufat, že se před premiérou triky ještě doladí a v plném rozlišení na Amazon Prime bude seriál vypadat líp než s omezeným datovým tokem na Youtube. Jak vzhled seriálu působí na vás? Dejte vědět v komentářích.

Dole pod trailerem najdete ještě jeden teaser a v galerii poslední fotky.

Série Pán prstenů: Prsteny moci spojují všechny podstatné příběhy druhého věku Středozemě: Ukování prstenů, nástup temného Pána Saurona, epický příběh Númenoru a poslední alianci Elfů a lidí. Dosud diváci na plátně viděli pouze příběh jednoho prstenu. Ale než byl jeden, bylo jich mnoho. Vyprávění začne v čase relativního míru a představí příběh širokého obsazení postav, jak nových, tak i známých, které se musejí vypořádat s obávaným návratem zla do Středozemě.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce s nimi spolupracuje i Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéra první řady je naplánována na 2. 9. 2022.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

ElementálníRadiátor | 15.07.2022 12:59
Negro omalovánky jupí, negři se špičatáma uchama už i na Ardě. Po vzoru Witchera si vytřeme naší propagandou prdel s dalších fantasy dílem a tentokrát s tím největším a uděláme z toho fekální pochoutku pro lobotomy. Před lety jsem pravil, že pokud tyhle zmrdi překročí červenou linii a sáhnou na Tolkiena, pak je a všechny, který to budou podporovat už nic nezachrání a nebude pro ně žádné odpuštěno ani smilování... So it begins.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu