Jeho temné esence: Nový trailer pro 3. řadu slibuje velkolepou podívanou

Jeho temné esence: Nový trailer pro 3. řadu slibuje velkolepou podívanou | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 18 obrázků
Apokalyptická bitva o osud samotné existence se pomalu blíží na HBO.

HBO nás chce namlsat. Stanice zveřejnila nový trailer (tady je ten předchozí) pro třetí a závěrečnou řadu fantasy seriálu Jeho temné esence (His Dark Materials) a musí se nechat, že minimálně ve střihačském oddělení si dali záležet. Naposledy zveřejněný trailer totiž hýří parádními záběry, které skládá do perfektně gradující mozaiky výjevů z něčeho, co nejde nazvat jinak než apokalyptickou bitvou o osud celé existence. „Esence“ působí v ukázce velkolepě, barvitě a plné silně osobních momentů, co čekají na jednotlivé protagonisty.

James McAvoy jako Lord Asriel Belacqua má konečně pořádný prostor, aniž by při tom zastínil Lyru (Dafne Keen) a její hrdinskou pouť. Marisa Coulter (Ruth Wilson) se dál profiluje jako daleko komplexnější figura, než jen záporák v rouše beránčím, kterým kdysi dávno byla. Zní slova o boji za svobodu, chystají se velké bitvy a zkoušce budou podrobeny síla církve i samotného boha. Na fanoušky snad čeká patřičně rozmáchlé zakončení celé série. Osm epizod závěrečné řady poběží od 5. do 26. prosince.

Jeho temné esence adaptují knižní trilogii Philipa Pullmana, která se zaobírá řadou fyzikálních, teologických a filosofických témat, kritizuje organizované náboženství a nabízí propracovanou mytologii, kde hrdinové putují napříč paralelními světy. Třetí řada adaptuje závěrečnou knihu trilogie, Jantarové kukátko, a na HBO dorazí 26. prosince. V závěrečné kapitole příběhu se Lyra (Dafne Keen), dítě z proroctví, a Will (Amir Wilson), držitel Jedinečného nože, vydávají na temné místo, z něhož se nikdy nikdo nevrátil. Blíží se válka Lyřina otce (James McAvoy) s Autoritou a hrdinové zjišťují, že záchrana světa bude mít vysokou cenu. Dále hrají Ruth Wilson jako Marisa Coulter, Simone Kirby jako Mary Malone, Will Keen jako otec president McPhail, Jade Anouka jako Ruta Skadi, Ruta Gedminstas jako Serafina Pekkala, Adewale Akinnuoye-Agbaje jako Commander Ogunwe, Jamie Ward jako otec Gomez, Kobna Holdbrook-Smith, Simon Harrison a Chipo Chung jako vzbouření andělé Balthamos, Baruch a Xaphania, Amber Fitzgerald-Woolfe jako Ama, Lin-Manuel Miranda jako Lee Scoresby a Andrew Scott jako Jopari.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu