Survivor Česko & Slovensko 2023: Pusťte si slibný začátek nové řady

Survivor Česko & Slovensko 2023: Pusťte si slibný začátek nové řady | Fandíme seriálům
TV Nova
Zobrazit dalších 21 obrázků
Nová řada začíná už zítra. Známe podrobnosti o vysílání, dělení kmenů i nejnovější zvraty.

Je to tady. Druhá řada Survivor Česko & Slovensko začíná na Voyove středu 25. ledna v 9:00 hodin. To je výjimka, všechny další epizody budou uváděny na Voyo vždy ve 21:30. Nejprve pokaždé na Voyo a to vždy ve středu a ve čtvrtek večer. S týdenním zpožděním epizody odvysílá také stanice Nova, která je nabídne od 1. února a to vždy mezi 21. a 22. hodinou. První epizoda bude konkrétně vysílána 1. února od 21:35, druhá 2. února od 21:15, třetí 8. února od 21:35 a čtvrtá od 21:40. Termíny dalších epizod bude Nova zveřejňovat postupně ve svém programu. Z TV programu můžeme v tuto chvíli vyčíst, že každá epizoda má ve vysílání vyhrazených 90 minut. To po odečtení reklamy může znamenat cca 60-70 minut pro každou epizodu...pokud se v budoucích týdnech něco nezmění.

Na Markíze se tento rok pořad vysílat vůbec nebude. Televize si vyhodnotila, že diváci na Slovensku pořad většinově sledují online, a tak na území Slovenska bude Survivor Česko & Slovensko dostupný výhradně na Voyo. Další slovenská změna se týká osoby moderátora. Zatímco loni se spolu s Čechem Odnřejem Novotným na moderování podílel také Martin Šmahel (poskytoval slovenský komentář k soutěžním disciplínám a točil rozhovory s trosečníky), letos bude moderovat pouze Novotný.

Ten na svém Instagramu vzkázal, že po přípravě a prvních dnech natáčení má zatím z letošního ročníku nejlepší pocit, jaký měl ze všech dosud natáčených Survivorů, na kterých se podílel (točil dosud celkem tři různé řady). Novotný dle svých slov cítí z hráčů silnou chuť hrát a vyhrát a už během castingu si vytipoval rovnou pět lidí, u kterých se domnívá, že mají na to, aby k vítězství došli. Doplňuje, že věří tomu, že s letošní řadou by mohli být spokojeni „klasičtí fanoušci a ti, kteří jsou pro každou změnu“.

Jaké změny se můžeme dočkat, to zatím nevíme, ale po internetu kolovaly drby, že by letos mohli do soutěže v průběhu hry naskakovat další soutěžící. Zatím to nebudu víc komentovat, dokud nebudeme s jistotou vědět, že je to pravda, nicméně na první pohled to zní jako špatný nápad, a kdykoliv zahraniční verze Survivora nějak experimentovaly s tím, že se kupříkladu někdo z vyřazených hráčů vrátí zpátky do hry, vždy si to od drtivé většiny skalních fanoušků vysloužilo tvrdou kritiku a od televizních komentátorů špatná hodnocení.

Co se prozatím nemění, je styl natáčení, kdy produkce točí prakticky souběžně s tím, jak se pořad vysílá. Soutěžící odletěli asi před týdnem a už zítra startuje vysílání. Loni se potvrdilo, že to není dobrý nápad, a že je daleko lepší nejprve natočit úplně celou soutěž, a teprve pak ji sestříhat. Bohužel, ani letos česko-slovenská verze k téhle léty prověřené formě zpracování nesáhla.

Abych jen nekritizoval, Nova na svém webu zveřejnila první asi tři minuty z úvodu první epizody a nevypadá to vůbec špatně. Ano, je pravda, že to špatně zní. Hudba je stále zvolená nevhodně (jakkoliv chápu, že v českých podmínkách by asi bylo nemyslitelné platit skladatele a práva k songbance vyjdou levněji) a voiceovery jsou divné. Jednak divně zní. Jako by se točily někde uvnitř, což vůbec nekoresponduje s atmosférou dobrodružné výpravy, jakou se úvod snaží navodit. A průvodní slovo Ondřeje Novotného je škrobené, působí jako šité horkou jehlou. V průběhu let se sice Ondřej v moderování mírně zlepšuje, ale stále patří u české verze k jejím slabinám (jakkoliv si netroufnu tvrdit, že by to jakýkoliv místní moderátor zvládl lépe).

Ale zpátky k těm pozitivům, která jsem sliboval. Úvod vypadá EPICKY a tak to má v Survivoru být. Hezky stylový přílet vrtulníkem, záběry na tropickou krajinu ze vzduchu, kroužení moderátora ve člunu, to je všechno přesně na svém místě. Markíza v tiskové zprávě navíc píše, že soutěžící budou muset z vrtulníku vyskákat do moře, takže začneme hezky adrenalinově. Pokud taková péče bude cítit v soutěži celou dobu, tak se budou jakékoliv nedostatky českému štábu daleko snáz odpouštět.

Tisková zpráva mluví o tom, že nás čekají nové zvraty a soutěžící se musejí připravit na náročnější životní podmínky, než panovaly loni. Čeká je nedostatek jídla a vlastnoručně si budou muset postavit přístřešek. S sebou dostanou jen pár kusů oblečení a boty, zakázány jsou jakékoliv osobní předměty nebo hygienické potřeby. Pokud by podobný komfort trosečníci chtěli mít, musejí si jej vybojovat v soutěžních disciplínách. Oba dva kmeny mají mít rovné podmínky a žádný z hráčů nemá být zvýhodněný, ať už jde o „civilistu“ nebo „VIP“. Před soutěží si všichni prošli podrobnými fyzickými i psychologickými testy, aby se zjistilo, zda jsou na soutěž připraveni.

Ta přitom opravdu nebude procházkou růžovým sadem – hned úvodní video prozrazuje, že hra potrvá celkem 80 dní! Tudíž máme o zábavu postaráno až téměř do konce dubna. Soutěžící jsou rozděleni do dvou kmenů. Hrdinové (červená vlajka) jsou ti, kteří už v životě dokázali něco, díky čemu je může znát širší veřejnost. Teď sebrali odvahu riskovat svůj status a učinit nový krok do neznáma. Rebelové (modrá vlajka) jsou odhodlaní odmítnout jakákoliv pravidla, stejně jako tak činili ve svém dosavadním životě, aby se dostali tam, kde jsou teď. Pro někoho by podobné rozdělení na první pohled mohlo působit maličko strojeně, ale je pravda, že narýsování silných dělících linií hned na začátku může posílit vzájemnou rivalitu obou kmenů, což následně může zatraktivnit jednotlivá soutěžní klání.

Kmen hrdinů tvoří následující Češi a Slováci: fotbalista Petr Švancara (45), moderátorka Kateřina Klinderová (30), youtuber a vítěz loňské 14. série reality show Farma Filip Jánoš (26), miss ČR Andrea Bezděková (28), herec Václav Matějovský (26), herečka Karolína Krézlová (35), model Josef Kůrka (31), fitness influencerka a trenérka známá ze show Největší vítěz Soňa Sedláčková (40), hvězda reality show Love Island Petr Havránek (26) hráčka pokeru Barbora Mlejnková (31).

Rebelové budou sestaveni z těchto Čechů a Slováků: turistická průvodkyně Ludmila Puldová (55), trenér skateboardingu Tomáš Weimann (33), vizážistka Žaneta Skružná (23), osobní trenér Adam Bůžek (22), barmanka Hana Gelnarová (22), realitní makléř Jiří Hanousek (33), tanečnice Johana Fabišíková (29), interiérový designér Matěj Quitt (32), atletka Tereza Schejbalová (22) a technik Martin Konečný (45).

Nezapomeňte nás sledovat, po začátku soutěže určitě přineseme komentář k tomu, jak se nový ročník v úvodu jeví.

Podklady a foto: Nova, Markíza, Ondřej Novotný.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

bojan | 25.01.2023 15:23
Riadna trapna kokotina!!!!!!!!!!!!!!!nechapem kto to este pozerá
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu