Citadel: Trailer ukázal jeden z nejdražších seriálů vůbec

Citadel: Trailer ukázal jeden z nejdražších seriálů vůbec | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 10 obrázků
Velká špionážní akce z dílny bratří Russoových, autorů posledních Avengers, už se blíží.

Seriál Citadel patří mezi nejbombastičtější televizní projekty současnosti. Jde o druhý nejdražší seriál po Pánovi prstenů: Prstenech moci a krom toho, že se blíží premiéra hlavního seriálu, tak už teď jsou v přípravě mezinárodní spin-offy z Indie, Itálie a Mexika.

Ve velkolepém špionážním thrilleru vystupují Richard Madden (Hra o trůny, Bodyguard) a Priyanka Chopra Jonas (Quantico) jako Mason Kane a Nadia Sinh, bývalí agenti nezávislé špionážní agentury Citadel. Tu před lety zničil kriminální syndikát Manticore. Po osmi letech žijí Mason i Nadia úplně nové životy jako noví lidé a na svůj čas u Citadel si vůbec nepamatují. To se změní, když je jejich starý kolega Bernard (Stanley Tucci) ještě jednou rekrutuje.

Chopra Jonas při nedávné tiské konferenci odhalila, že děj seriálu je vyprávěný nelineárně, budeme přeskakovat mezi současností i obdobím před osmi lety. Joe Russo (režisér Avengers: Endgame, který seriál produkuje spolu se svým bratrem Anthonym) dále doplnil, že v současnosti budou ústřední postavy v nelehké pozici. Jak se v nich začnou probouzet vzpomínky na dávnou práci pro Citadel, dochází ke konfliktu jejich současných i předchozích osobností a zároveň tedy k morální krizi, kdy se nové osobnosti musejí vypořádat s tím, co vykonaly ve svém „minulém životě“.

Jednou z výrazných scén první série je havárie vlaku. Protože k vlakovému neštěstí došlo před pár dny také ve skutečnosti (v Řecku), rozhodla se streamovací služba Amazon odložit premiéru traileru, nicméně nakonec dorazil. Bohužel, s ohledem na to, jak je Citadel ambiciózní, nepůsobí ukázka zrovna přesvědčivě. Není úplně zřejmé, zda se seriál bude snažit víc o drsné drama, o psychologické mystérium, o elegantní bondovku nebo trikovou superhrdinskou jízdu. V traileru je tohle všechno a nevypadá to jako dobře provázaný mix, ale spíš jako řada samostatných elementů, které spolu nespolupracují.

Trailer přetéká řadou klišé a chybí nějaký zásadní moment překvapení, něco originálního. Co je vůbec nejhorší, je zpracování. Vysoký rozpočet v upoutávce není příliš patrný. Často je vidět, že se točilo před zeleným pozadím, vizuální zpracování je ploché, vyžehlené, trpí na mdlou barevnou paletu a ještě mdlejší nasvícení. Těžko říct, co přesně za to může. Možná natáčení za dob COVIDových opatření. Možná výrazná změna tvůrčího týmu v polovině natáčení (podrobnosti ve starším článku). Možná fakt, že se původní materiál musel z nemalé části přetáčet – a to s omezeným rozpočtem, v omezeném čase. Anebo se na projektu podepsal rukopis sourozenců Russoových. Ti podobně bezpohlavní zpracování předvedli už ve slabě přijatém špionážním filmu The Gray Man, tak doufejme, že Citadel nekráčí v jeho šlépějích, rozhodně by to byla škoda.

Amazon Prime Video první dvě epizody uvede 28. dubna, zbylé čtyři budou uváděny po jedné, vždy s týdenními odstupy. Dole v galerii najdete zveřejněné fotografie a plakát.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu