Blade Runner 2099: Seriálové pokračování klasicky má režiséra

Blade Runner 2099: Seriálové pokračování klasicky má režiséra | Fandíme seriálům
Warner Bros.
K projektu se připojil také další scenárista. Potenciálně známe první hereckou tvář.

Před několika lety Denis Villeneuve více než důstojně navázal na Blade Runnera Blade Runnerem 2049. Dalším volným pokračováním bude připravovaná minisérie Blade Runner 2099, jež bude uvedena celosvětově na streamovací službě Amazon Prime Video.

Původní režisér Ridley Scott na projekt dohlíží jako jeden z producentů, čerstvě však byl najatý aktuální režisér, který natočí pilotní epizodu, nastolí režisérský styl a dohlédne na přípravy celé minisérie. Je jím nesmírně zkušený Jeremy Podeswa, jenž ve své bohaté kariéře pracoval na takových seriálových peckách, jako jsou Odpočívej v pokoji, Carnivale, Tudorovci, Pacifik, Impérium - Mafie v Atlantic City, Borgiové, Hra o trůny, Příběh služebnice nebo Stanice 11.

Už delší dobu je dané, že showrunnerkou a hlavní scenáristkou je Silka Luisa, k té se nově připojil Tom Spezialy, jenž dlouhodobě pracoval na Zoufalých manželkách, Ash vs Evil Dead nebo na špičkových Pozůstalých. Jedním z dohlížejících producentů chystané série bude také Michael Green, scenárista snímku Blade Runner 2049.

Vedle lidí za kamerou potenciálně známe také jednu osobu, jež by mohla vystupovat před ní. Hollywoodský insider Jeff Sneider zaslechl dosud nepotvrzený drb, podle něhož by mohla ve světě Blade Runnera vystoupit Jodie Comer. Herečka proslavená seriálem Na mušce spolupracovala s producentem Ridleym Scottem na jeho snímku Poslední souboj a málem byla obsazena také do připravovaného Napoleona.

Blade Runner z roku 1982 je adaptací románu Philipa K. Dicka. Odehrává se v blízké dystopické budoucnosti, kdy se na práci v mimozemských koloniích vyrábějí umělí lidé, známí jako replikanti. Skupinka replikantů uprchne na Zemi a policajt (blade runner) Rick Deckard (Harrison Ford) je pověřený jejich polapením. V pokračování Blade Runner 2049 hraje Ryan Gosling blade runnera, který je sám replikant, jenž odhalí tajemství, co by mohlo destabilizovat celou společnost. Ford se vrátil jako Deckard.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Blade Runner 2049

Zdroje: Deadline, Jeff Sneider

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu