Harry Potter: Nový seriál má zelenou, je naplánovaný na deset let

Harry Potter: Nový seriál má zelenou, je naplánovaný na deset let | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Kdy se můžeme seriálu dočkat, jak moc bude zapojená J.K. Rowling a další podrobnosti.

Zhruba před týdnem se ještě o novém seriálovém zpracování románové série Harry Potter hovořilo jako o variantě, o níž se ve studiu teprve jedná. Teď už je všechno domluvené a společnost Warner Bros. Discovery na svojí velké prezentaci oficiálně oznámila, že projekt skutečně připravuje.

Seriál vzniká pro službu Max, jak se nově bude jmenovat streamovací služba, jež už brzy vznikne spojením HBO Max a Discovery+. Seriál bude uváděný na službě celosvětově a bere si za cíl nabídnout věrnou adaptaci původních sedmi románů. Seriál má trvat deset let ačkoliv zatím není zřejmé, zda je tím myšleno přesně deset let, nebo zhruba deset let. Potažmo zatím nevíme, v kolika sezonách studio plánuje sedm knih zpracovat, zda kupříkladu všechny sezony budou mít stejný počet epizod, jak dlouhé se mezi sezonami plánují pauzy apod. Ale vzhledem k tomu, jakou dojnou krávou značka pro studio je, tak by asi nepřekvapilo, pokud bychom po dobu deseti let dostávali každoročně jednu novou sérii.

Je potvrzené, že se začíná úplně od začátku. Seriál bude mít úplně nové obsazení. Showrunner seriálu se v tuto chvíli hledá. Probíhá jednání s Davidem Heymanem, který by se mohl stát jedním z výkonných producentů. Heyman produkoval všech deset celovečerních potterovských filmů. Jedním z producentů bude také autorka románových předloh, J.K. Rowling.

Ta vzkázala, že je pro ni důležité především to, že se Warner zavázal k zachování integrity jejích knížek. Těší se na další spolupráci a na to, že budou romány zpracovány v takové míře detailu, jakou umožňuje právě seriál.

Role Rowling má být poradní a dohledová. V některých směrech má Warner od spisovatelky dovoleno jednat více méně libovolně, jinde je třeba její součinnost. Studio stále doufá, že spolu s J.K. bude vyvíjet i další projekt vedle samotného seriálu. Warner na svojí prezentaci odmítal blíže rozebírat fakt, že se z Rowling stala v posledních letech značně kontroverzní osoba, kvůli jejím opakovaným transfobickým výrokům. Vedení Maxu a Warneru se více méně tváří, že jde o nepodstatnou, separátní záležitost, která podle nich nebude mít žádný vliv na to, že samotný seriál se chce prezentovat hlavně tím, co ukáže přímo na obrazovce, kde prý hodlá ctít pozitivní hodnoty respektu vůči všem lidem a přijetí sebe sama. (V zásadě je nicméně jasné, že ve Warneru mají spočítáno, že ať už negativní odezva vůči další spolupráci s Rowling bude jakkoliv hlasitá, příjmy ze seriálu to neohrozí).

Podle zákulisních zdrojů magazínu Deadline by první epizoda mohla mít premiéru v roce 2025 nebo 2026.

Foto je ilustrační, filmový Harry Potter

Zdroje: Deadline I, II, III

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 2

koty2201 | 14.04.2023 13:48
Akože nevieme koľko sérii to bude mať? Veď Warneri to povedali. Že jedna séria spracuje jednu knihu. Čiže by mal mať celý seriál 7 sérii.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu