Vetřelec vs. Predátor: Disney má ve skladu kompletně dokončený seriál, co nebyl nikdy uvedený

Vetřelec vs. Predátor: Disney má ve skladu kompletně dokončený seriál, co nebyl nikdy uvedený | Fandíme seriálům
20th Century Studios
Animovaná série ve stylu DC filmů či Halo Legends se vydává spolu s vraždícími mimozemšťany do daleké budoucnosti.

Někde hluboko v Disneyho skladech chytá prach kompletně dokončený desetidílný animovaný seriál Vetřelec vs. Predátor. V podcastu Perfect Organism to prozradil Josh Izzo, producent celého projektu, který dříve ve studiu 20th Century Fox vedl oddělení licencování. Byl to právě on, kdo v roce 2016 spustil marketingovou výroční akci Alien Day („Svátek Vetřelce“) a pro jeho první ročník chtěl najít způsob, jak licencování vetřelecké značky dalším subjektům pořádně rozhýbat (tzn., že chtěl podpořit větší výrobu tematických komiksů, hraček atd.). V té době zrovna nebyl na obzoru žádný další film, a tak se Izzo snažil přijít na to, jak uvést nějakou jinou novinku, na jejímž základě by bylo možné nové produkty připravit.

Jako nejlepší řešení viděl přípravu nového animáku, přičemž inspirací mu byly především animované DC filmy, které studio Warner vydávalo přímo na DVD. Nadřízení mu projekt skutečně schválili. Seriál měl původně vycházet z komiksů Alien vs. Predator, nakonec ale tvůrci vymysleli vlastní příběh zasazený do daleké budoucnosti, aby neměli svázané ruce a jejich dílo nijak nekolidovalo s dosavadními filmy. Bylo najato japonské animační studio, scenáristé Dave Baker (Alien Warfare) a Eric Calderon (Transformers seriály) a režisér Shinji Aramaki (Duch ve stroji: SAC_2045, Blade Runner: Black Lotus, Ultraman, Halo Legends, Hvězdná pěchota: Invaze).

Tvůrčí kolektiv skutečně dokončil desetidílnou sérii, která je podle Joshe zcela hotová. Napsaná, namluvená, animovaná, ozvučená… prostě hotová. Původní plán byl vydat sérii v Japonsku jako desetidílný TV seriál a ve zbytku světa jako tři televizní filmy, které by byly vydané buď na DVD nebo na některé ze streamovacích služeb. Hulu a Netflix prý projevily zájem. Vše se plánovalo s dostatečným předstihem, aby k premiéře mohlo dojít 26. dubna 2016, na první Alien Day. Společnosti jako NECA začaly chystat výrobu souvisejících hraček, v přípravě byla obrázková knížka a dokonce i jeden román.

Jenže pak Ridley Scott začal chystat Vetřelce: Covenant a Shane Black Predátora: Evoluci. Značka v tu ránu znovu ožila v kinech a studio 20th Century Fox se rozhodlo, že licenční produkty budou souviset s těmito filmy a animovaný seriál se odloží někdy na pozdější dobu. V roce 2019 20th Century Fox koupil Disney. Už pod jeho správou vznikl snímek Predátor: Kořist, chystá se hraný seriál ze světa Vetřelce a celovečerní film označovaný jako Alien: Romulus. Nic nenasvědčuje tomu, že by Disney s animovaným seriálem hodlal jakkoliv nakládat…

Izzo v rozhovoru nikterak nenaznačil, že by se zamrzlá situace kolem seriálu pohnula kupředu, ale kdo ví – třeba jednou bude mít Disney nouzi o obsah a ještě rád po hotovém produktu sáhne.

Titulní foto je ilustrační – filmový Vetřelec vs. Predátor

Zdroj: Perfect Organism

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Keoki | 23.05.2023 10:35
Já jsem naprosto tupá opice a marketingu houby rozumím, proto by mě zajímalo, proč když má studio svou streamovací platformu a hotový produkt, tak jej tam zkrátka neplácne? V čem by spočívalo to finanční zatížení, když D+ pojede tak jako tak? Nebo snad je problém v nějakém PR značky? To je ten seriál tak špatný? V současné době není po značce, tedy za mě vidu ani slechu, to že se něco připravuje, je hezké, ale k téhle informaci se tuctová veřejnost úplně nedopídí, pokud ji nezajímá dění obecně, tak proč teďka tohle období nezaplácnout hotovým produktem a dost možná tak i namlsat a nateasovat na budoucí projekty? Jak říkám, jsem skutečně totální marketingový omezenec, takže bych byl rád, pokud by mi tuto ideologii/politiku někdo vysvětlil.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu