Idol: HBO už o víkendu uvede kontroverzní novinku

Idol: HBO už o víkendu uvede kontroverzní novinku | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 2 obrázky
Zpěvák The Weeknd, dcera Johnnyho Deppa a autor Euforie připravili příběh vůdce kultu a padlé popové hvězdy.

Seriál Idol (The Idol) už od prvotního ohlášení přitahoval pozornost, protože jej připravovali hudební superstar The Weeknd a hvězdný autor Euforie Sam Levinson. Prakticky od počátku přípravy provázely kontroverze, když se musela produkce pozastavovat kvůli The Weekndovým koncertním závazkům, přišla o režisérku Amy Seimetz a přetáčela část už hotového materiálu.

Dle velkého exposé magazínu Rolling Stone, napsaného na základě výpovědi více než desítky členů štábu, měl být seriál původně temnou satirou slávy, měl se zaměřovat především na ústřední hrdinku a její sexuální zrání. Když byl Idol zásadním způsobem přepracován, tak se údajně změnil v to, čemu chtěl původně nastavovat zrcadlo. Pozornost se daleko víc přesunula k mužské postavě (možná proto, že The Weeknd prostě chtěl být středem dění) a hrdinka namísto toho, aby se nějak konfrontovala ze zneužíváním, tak si jej najednou spíš užívala. Vedení projektu v následném veřejném vyjádření vše relativizovalo a trvalo na tom, že pakliže kdy došlo k jakýmkoliv úpravám, tak vždy pouze ve snaze dosáhnout nejlepšího tvůrčího výsledku.

Úvodní epizody seriálu byly uvedeny na festivalu v Cannes, odkud si odnesly tvrdou kritiku. Recenzenti označili seriál za samoúčelný, posedlý snahou šokovat. Přitom prý zároveň platí, že nic v úvodních dvou epizodách není tak šokující, jak by si dopředu divák mohl myslet na základě zákulisních historek. Souběžně také podle řady recenzentů platí, že je paradoxně Idol nejzajímavější v momentech, kdy se šokování vykašle a prostě se soustředí na vyprávění příběhu postav.

Seriál se odehrává ve světě hudebního průmyslu a sleduje samozvaného guru a vůdce novodobého kultu, který naváže komplikovaný vztah s vycházející popovou hvězdou. V hlavních rolích vystupují The Weeknd, Lily-Rose Depp, Troye Sivan, Suzanna Son, Jennie Ruby Jane, Moses Sumney, Jane Adams, Dan Levy, Eli Roth, Anne Heche či Hank Azaria. Úvodní epizodu HBO Max přinese v noci z neděle na pondělí

Podklady a foto: HBO Max

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu