Zaklínač 3: Nový trailer je přeplácaný nepovedenými triky

Zaklínač 3: Nový trailer je přeplácaný nepovedenými triky | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 18 obrázků
Netflix se nás snaží utáhnout na nedotaženém pozlátku, místo aby piloval postavy a příběh.

Po prvním teaseru byl zveřejněný plnohodnotný trailer pro třetí řadu Zaklínače, která bude letos v létě uveřejněná na Netflixu ve dvou etapách. První porce epizod dorazí 29. června, ta druhá 27. července. Trailer bohužel nevykročil pravou nohou.

Z upoutávky se dá jen obtížně vyčíst, jak moc se seriál bude ve třetí řadě odklánět od knižních předloh, což Netflixu vyčítají někteří čtenáři. A zatím s jistotou nemůžeme říct ani to, zda se dočkáme jistějšího vypravěčství, než tomu bylo ve druhé řadě, která se místy motala v kruzích, jindy naopak nepřehledně představovala až příliš nových informací a odváděla pozornost od toho podstatného k nepříliš přesvědčivým odbočkám. Co je na traileru patrné na první pohled, je výtvarné zpracování.

To v čerstvě uvolněném videu seriálu moc dobré jméno nedělá. Zaklínač si získal diváky výpravou do širého fantaskního světa, odpornými monstry, obhroublým hrdinou Geraltem (Henry Cavill) a komplexními šermířskými souboji. Tady to vypadá, že před choreografií dostaly přednost spíš magické kejkle a namísto cestování bohatou krajinou sledujeme každou chvíli zjevně digitální scenerie. Triky se v ukázce nadužívají a často je vidět, že jim chybí nezbytný čas, rozpočet nebo obojí.

Osobně nesouhlasím s tím, že by se filmařská zpracování nesměla odklonit od předloh. U přeobsazení hlavní postavy jsem ochotný se soudy počkat na to, až uvidíme výsledek. Ale líné spoléhání na digitální triky, na něž rozpočet viditelně nestačí? To tvůrcům odpouštět nehodlám. Jaký dojem nový trailer zanechal ve vás? Dole v galerii najdete nové plakáty a fotky.

Ve třetí řadě Zaklínače se kouzelníci, vládci i příšery Kontinentu dál snaží dopadnout Ciri (Freya Allan). Geralt (Henry Cavill) ji ukrývá, odhodlaný ochránit svou znovushledanou rodinu přede všemi, kdo by se ji pokusili ohrozit. Yennefer (Anya Chalotra) cvičí Ciri v kouzelnictví a vede je všechny do chráněné pevnosti Aretuza, kde doufá, že se dozví víc o dívčiných netušených silách. Na místě se však ocitají ve víru politické korupce, temné magie a zrady. Musejí těmto hrozbám čelit. Jde totiž o všechno – mohli by jeden druhého ztratit navždy.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu