Jodie, vyvolený: Na Netflix dorazil seriál o moderním „Ježíšovi“

Jodie, vyvolený: Na Netflix dorazil seriál o moderním „Ježíšovi“ | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Netflix zpracoval populární komiks o klukovi, který má nadpřirozené síly připisované Kristu.

Už od dnešního dne je na Netflixu k vidění šestidílná novinka Jodie, vyvolený, v originále The Chosen One. Seriál pojednává o dvanáctiletém Jodiem, který žije na západě Mexika a objeví v sobě síly, jaké měl podle legend Ježíš Kristus.

Je konec 90. let a Jodie vyrůstá se svojí svobodnou mámou v malém městečku Santa Rosalía. Většinu času tráví se svojí úzkou skupinkou kamarádů, zatímco ve škole jej šikanují, protože vypadá jako „gringo“. Spolu s přáteli se vydávají na velkolepou výpravu do pouště. Při ní se Jodiemu stane strašlivá nehoda, která jej stoprocentně měla stát život. Jenže nestála.

Po návratu do města, kde se prolínají křesťanství s místními indiánskými tradicemi, si nedokáže nikdo vysvětlit, co se vlastně stalo. A snad tomu ani nikdo nevěří. V Jodiem se ale začnou probouzet síly, jaké měl podle biblických pověstí Ježíš. Dokáže proměnit vodu na víno, uzdravit chromé a možná i oživit zesnulé. Jeho skutky začnou přitahovat pozornost. Všimne si jich místní kněz. Kamarádka Magda potřebuje vlastní zázrak. Dokonce i spolužák, co Jodieho šikanoval, najednou žádá o laskavost.

Ve městě se objeví tajuplný vyšetřovatel, který klade až příliš mnoho otázek a hledá důkazy Jodieho údajných zázraků. Ty na místo lákají davy, ale zároveň vyvolávají pochyby. Je Jodie spasitel? Falešný prorok? Nebo někdo daleko temnější a nebezpečnější. Když máma Jodiemu konečně vyloží, jak se věci mají, je připravená z místa utéct, než pravda vyjde na povrch. Nakonec to bude ale jen sám Jodie, kdo se bude muset rozhodnout, zda naplní své poslání

Seriál vychází z komiksu American Jesus od Petera Grosse a Marka Millara, známého autora Kick-Asse, Kingsmanů nebo marvelovské Občanské války. Netflix už zadaptoval jeho Supergrázly a Jupiter's Legacy. Adaptaci připravili bratři Everardo Gout a Leopoldo Gout. V hlavních rolích vystupují Bobby Luhnow, Dianna Agron, Lilith Curiel, Juanito Anguamea, Patricio Serna Meza, Tenoch Huerta, Elvis Zamora a Carlos Bardem.

Jestli pořád nevíte, zda do novinky jít, tak si pusťte teaser a prohlédněte přiložené fotky.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu