Percy Jackson a Olympané: Výpravná fantasy se stala dobře hodnoceným hitem

Percy Jackson a Olympané: Výpravná fantasy se stala dobře hodnoceným hitem | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit dalších 38 obrázků
Diváci sledují Percyho ve velkém, recenzenti příběh inspirovaný řeckou mytologií chválí.

Percy Jackson a Olympané (Percy Jackson and the Olympians) je nejúspěšnější literární série Ricka Riordana, která je s námi už od roku 2005 a jen v hlavní sérii vyjde v příštím roce už sedmý díl. Vedle toho vznikla také ještě ohromná spousta spin-offů, pokračování a prostě dalších příběhů ze stejného světa. Série inspirovaná řeckou mytologií ve svých začátcích těžila ze zvýšeného zájmu o fantastiku pro mladší čtenáře, kterou vyvolal úspěch Harryho Pottera.

Podobná situace zavládla i v Hollywoodu, kde úspěšnou potterovskou ságu taktéž následovaly další fantasy filmy s mladými hrdiny. Percy Jackson se představil se dvěma filmy v letech 2010 a 2013. Ani jeden ze snímků však neměl nějak zázračné recenze a s tržbami to bylo podobné. Sága tedy byla zastavena a po několika letech dostala příležitost pro nové zfilmování, tentokrát v podobě výpravného seriálu pro Disney+.

Streamovací služba čerstvě oznámila, že se seriál Percy Jackson a Olympané zařadil mezi jejích pět nejúspěšnějších letošních novinek. Přičemž ostatní hity jsou marvelovky a Star Wars seriály. Disneymu tak potenciálně roste pod rukama nový pilíř, o nějž může opřít předplatitelský zájem. Že má před sebou Percy Jackson zářnou budoucnost, tomu nasvědčují i pozitivní recenze, které dosud uvedené epizody sklízejí. Disney zatím nabídl tři díly, dalších pět ještě přibude v lednu. Nové epizody streamovací platofrma zveřejňuje vždy v úterý.

Percyho Jacksona čeká nebezpečná výprava. Prchá před monstry, balamutí bohy a musí překonat celou Ameriku, aby navrátil Diův blesk a zabránil válce. Po ztrátě matky nachází Percy útočiště v táboře Polokrevných, kde potkává další děti, které jsou na tom stejně jako on: Mají jednoho rodiče člověka a jednoho boha. Když si Percy uvědomí, že je polobůh, musí se vyrovnat se svým původem a nepřáteli. Spolu s kamarády Annabeth a Groverem hledá odpovědi, snaží se zapadnout do nového světa a jde vstříc vlastnímu osudu.

V hlavních rolích vystupují Walker Scobell jako Percy Jackson, Leah Sava Jeffries jako Annabeth Chase a Aryan Simhadri jako Grover Underwood. Dále hrají Lin-Manuel Miranda, Megan Mullally, Toby Stephens, Virginia Kull, Jason Mantzoukas, Jay Duplass, Glynn Turman, Lance Reddick, Adam Copeland, Charlie Bushnell, Dior Goodjohn, Jessica Parker Kennedy, Olivea Morton, Suzanne Cryer, Timm Sharp a Timothy Omundson. Autory seriálu jsou Jon Steinberg a přímo Rick Riordan. Klíčovým režisérem je James Bobin.

Podklady a foto: Disney

Zdroje: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu