1670: Poláci si dělají srandu ze své „slavné“ historie

1670: Poláci si dělají srandu ze své „slavné“ historie | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Netflix přinesl šťavnatou komedii, která si v historických kulisách utahuje z moderních problémů.

Občas Netflix příjemně překvapí. Od 13. prosince nabízí komediální sérii 1670, která nečekaně přichází z Polska! Jde o moderní podívanou, která si v ničem nezadá s anglofonními vzory. Děj je zasazený do Polska roku 1670, kde kombinuje historické prostředí a historická kulturní specifika se současnými tématy.

Satirická komedie pojednává o Janu Pawłovi, patriarchovi venkovské šlechtické rodiny, která má udělené v léno polovinu vsi Adamczycha. Šlechtic je přesvědčený o tom, že se stane nejznámějším Janem Pawłem dějin. Cestu k zápisu do historie mu však komplikují neustálé strkanice s poddanými, dětmi, manželkou, ostatními šlechtici a především s vlastní blbostí.

Seriál přináší břitký smysl pro humor a trefně si dělá srandu z maloměšťáctví, vykořisťování chudých, náboženství, patriarchátu, konspiračních teorií, xenofobie nebo nabubřelosti. Seriál je natočený pseudo dokumentárním způsobem, kdy postavy různě hovoří do kamery, nebo do ní alespoň spiklenecky pomrkávají. Mícháním dobových reálií se soudobými tématy 1670 připomíná seriály jako Veliká, Nebe s.r.o. - Doba temna nebo Seveřané. Takže pokud vás kterýkoliv z nich bavil, určitě zkuste i 1670.

Na Netflixu už teď najdete osm epizod, které napsal Jakub Rużyłło (Polský Kancl, Sexify). O režii se postarali Maciej Buchwald a Kordian Kądziela. V hlavních rolích vystupují Bartłomiej Topa, Katarzyna Herman, Martyna Byczkowska, Michal Sikorski, Andrzej Klak, Kiryl Pietruczuk a Dobromir Dymecki.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu