Monsieur Spade: Clive Owen se vrátil jako legendární detektiv

Monsieur Spade: Clive Owen se vrátil jako legendární detektiv | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit dalších 13 obrázků
Seriál navazuje na klasiku s Humpreym Bogartem. A sama o sobě novinka funguje jako slušná detektivka.

Maltézský sokol je jeden ze základních kamenů filmu noir, klasických hollywoodských detektivek z poloviny minulého století, které se vyznačovaly svými cynickými postavami, opráskanými vyšetřovateli, korupcí a často inspirací romány z tzv. drsné školy. Hlavní roli ve snímku ze 40. let ztvárnil Humprey Bogart.

Prapůvodně se detektiv Sam Spade objevil v románu Maltézský sokol od Dashiella Hammetta a vystupoval také v několika povídkách. V dalších filmových zpracováních postavu, či její variaci hráli Ricardo Cortez, Warren William a Eduard Cupák. Nejnověji dostal příležitost vyšetřovatele ztvárnit Clive Owen, ve volném seriálovém pokračování.

Děj série Monsieur Spade se odehrává v roce 1963, dvacet let po událostech Maltézského sokola. Slavnému detektivu Spadeovi je šedesát a žije spokojený důchod na jihu Francie. Městečko Bozouls je na rozdíl od San Francisca poklidné a tiché. To ale netrvá věčně. V místním klášteře je zavražděno šest milovaných řádových sester. Město truchlí, na povrch začínají vyplouvat dávná tajemství. Objevují se zvěsti o tom, že se vrátil starý Spadeův nepřítel a první stopy vedou k tajuplnému dítěti, které údajně má nadlidské síly.

Dále hrají Cara Bossom, Denis Ménochet, Louise Bourgoin, Chiara Mastroianni, Stanley Weber, Matthew Beard, Jonathan Zaccaï, Rebecca Root, Dean Winters a Alfre Woodard. Autory jsou Scott Frank (Minority Report, Logan, Dámský gambit) a Tom Fontana (Borgiové, Město na kopci, Oz). Recenze seriálu jsou celkem pozitivní, ačkoliv neopomínají zmínit, že Monsieur Spade rozhodně nedosahuje kvalit Maltézského sokola s Bogartem. V zásadě jde o slušnou detektivku, kterou povyšuje nad konkurenci Clive Owen v hlavní roli. Zatím byly uveřejněny čtyři epizody, ještě se čeká na zveřejnění dalších dvou.

U nás seriál zatím není oficiálně distribuovaný, ale v zahraničí jej nabízejí AMC případně Canal+, tak třeba se jeden nebo druhý titulu chopí i tady.

Podklady a foto: AMC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Maltézský sokol

17.10.1941 | USA
Krimi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu