Star Wars: Akolytka – První trailer seriálu z časů, kdy Jediové vládli

Star Wars: Akolytka – První trailer seriálu z časů, kdy Jediové vládli | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 16 obrázků
Seznamte se s příběhem z časů, kdy započal pád Jediů. Čekají nás vražedné vyšetřování a samurajské souboje.

Někdy během letošního roku uvidíme seriál Skeleton Crew, avšak prvním letošním přírůstkem do předaleké Galaxie bude novinka Star Wars: Akolytka (Star Wars: The Acolyte). Akční detektivka dorazí na Disney+ 4. června. Tehdy budou uvedeny první dvě epizody, celkem jich očekáváme osm. Každá bude mít zhruba 30-40 minut a půjde o sérii na pokračování, která dá dohromady ucelený příběh, zasazený do do období tzv. Vrcholné republiky (The High Republic), kdy byli Jediové extrémně mocní, Galaxie zkonsolidovaná a Sithové jen jakousi historickou povídačkou.

Zveřejněný byl první teaser trailer, který si můžete pustit na konci článku. Ukázka se hemží Jedii v bílých hábitech, které signalizují, že se rytíři příliš nedostávají do situací, v nichž by si je mohli zašpinit. Sledujeme výuku malých žáčků, ale i nebezpečí, s nímž se musejí Jediové vypořádat. Dojde hned na několik soubojů s tajuplnou zabijačkou, při nichž se využívají bojová umění a Síla. Nakonec jsou nicméně taseny i světelné meče. Ukázka rozhodně nese prvky samurajských filmů i vyšetřovatelských detektivek, tak jak Lucasfilm dopředu sliboval. Zatím jde skutečně o malou ochutnávku, takže zatím není co vytýkat. Za prvních 24 hodin od zveřejnění ukázka zaznamenala přes 51 milionů přehrání, což je víc, než měl kterýkoliv jiný Star Wars seriál pro Disney+.

Děj je zasazený 100 let před události Epizody I a jak už bylo řečeno, v těchto dobách vládne mír, Jediové si poradí s každou hrozbou a skutečné nebezpečí je spíše výjimkou. Akolytka bude zkoumat, jak slovutný řád dokázal dojít až do situace, kdy mu Sithové za časů Skywalkerů proklouzli mezi prsty a podmanili si Galaxii. Nebo lépe řečeno uvidíme, jak celý proces úpadku začal. Zatím jsou rytíři na svém absolutním vrcholu. Seriál si klade otázku, co se stane, když jedna jediná instituce má tak velkou moc a rozhoduje o tom, kdo se na té moci smí podílet a kdo ne. Někteří obyvatelé Galaxie vnímají Sílu, chtějí ji užívat, ale nechtějí se řídit pravidly Jediů, třeba jako řád čarodějek, které v seriálu potkáme. V takovém prostředí se klidně může stát, že jsou to Sithové, koho budeme vnímat jako outsidery, kteří to vůbec nemají jednoduché…

V sérii Star Wars: Akolytka sledujeme vyšetřování šokujících násilných zločinů, při němž se respektovaný mistr Jedi Sol střetává s nebezpečnou bojovnicí, kterou kdysi znával. Postupně vystupují na světlo nové skutečnosti a oba dva se vydávají a temnou cestu, kde číhají zlovolné síly a ukáže se, že nic není takové, jak se na první pohled zdá.

Informace o zápletce se v různých anotacích či rozhovorech s tvůrci jemně rozcházejí, zřejmě proto, že Lucasfilm zatím nechce odhalit příliš. Jisté je, že onou tajemnou bojovnicí je Mae (Amandla Stenberg), která je středobodem celého vyprávění. Možná je Mae ve službách Sithů nebo dokonce jednou z nich, možná vraždí Jedie nebo se o to minimálně pokouší. Ale také je možné, že na ní ulpí podezření z něčeho, co ve skutečnosti nespáchala. Mae bývala jedijskou Padawankou a jejím mistrem byl zřejmě Sol. Dvojice možná bude nakonec spolupracovat, ať už z nějaké nezbytnosti, nebo až se ukáže, že jeden z nich (nebo oba) byl obelhaný. Mistr Sol (Lee Jung-jae) je moudrý, mocný a respektovaný mistr Jedi. Je schopným uživatelem Síly, ale sžírá jej emocionální rozkol.

Carrie-Anne Moss v traileru vystupuje jako mistryně Indara. V ukázce se střetává s Mae a je jedijskou mistryní s velkou fyzickou i mentální silou. Dafne Keen se představuje jako Jecki Lon, současná Padawanka mistra Sola. Je mladá, ale vyzařuje z ní klid a chování se dospěle. Yord Fandar (Charlie Barnett) je rytíř Jedi, strážce jedijského chrámu, který se za každých okolností řídí pravidly, což mu občas zatemňuje úsudek. Kelnacca (Joonas Suotamo) je wookieejský mistr Jedi – samotář, co se nerad druží. Qimir (Manny Jacinto) je bývalý pašerák, co se teď živí jako obchodník, ale nechá se zatáhnout do jedijského vyšetřování. Jodie Turner-Smith vystupuje jako matka Aniseya, představená sesterstva Čarodějnic, které si cení své nezávislosti, rády by si chovaly svou víru a své síly.

Samostatnou kapitolou je pak Vernestra Rwoh. To je jediná postava seriálu, která už vystupovala někde jinde. V jejím případě konkrétně v románech zasazených do období vrcholné republiky. Na stránkách knih ji mohli čtenáři potkat jako extrémně talentovanou rytířku Jedi, která dosáhla mistrné úrovně už v patnácti letech a byla v celé své generaci nejmladší, komu se to podařilo. Rychle šplhala vzhůru přes jednotlivé hodnosti, mezi vůdčí osobnosti řádu. Má bezmeznou víru v Sílu a opravdu hodně toho zažila. Z řádu se nicméně na nějakou dobu stáhla, když se snažila vypořádat s osobními ztrátami. Teď už je opravdu zkušená a mocná a má vliv na směřování celé organizace. Ve vyzrálém věku postavu v hrané podobě ztvárnila Rebecca Henderson.

V budoucích řadách se mohou objevit další postavy, které fanoušci znají odjinud, zatím se však vrchní scenáristka Lesley Headland chtěla zaměřit čistě na Vern. Další řady (nebo alespoň druhá řada) už jsou rozplánovány, nicméně se podle Lesley nemáme bát, že by ta první skončila nějakým velkým cliffhangerem, na jehož rozuzlení pak budeme muset roky čekat. První řada sice ponechává jasná vrátka směrem k dalšímu potenciálnímu vyprávění, ale rozhodně jde o uzavřený příběh s uspokojivým zakončením.

Krom Headland, sérii psali Jason Micallef, Charmaine DeGrate, Jasmyne Flournoy, Eileen Shim, Claire Kiechel, Kor Adana, Cameron Squires, Jocelyn Bioh a Jen Richards. Několik epizod zrežírovala sama Headland, vedle ní ty další připravili Kogonada, Alex Garcia Lopez a Hanelle Culpepper. Dole pod trailerem najdete zveřejněné plakáty a fotky.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: Lucsfilm I, II, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Kreky | 23.03.2024 05:34
Tak zbytečně dloihý článek k seriálu, který stejně bude stát úplně za :) a kterýmu se smějí 3/4 celýho internetu. Ono se za podobný PR články k něčemu o čem se ví, že bude propadák platí hodně už i v ČR?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu