The Acolyte: Historická Star Wars série čerpá z Kill Billa a Ledového království

The Acolyte: Historická Star Wars série čerpá z Kill Billa a Ledového království | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 5 obrázků
Potkáme wookieeského Jedie a dozvěděli jsme se další podrobnosti o akčním seriálu z doby, kdy Temná strana síly jenom skomírala.

Seriál The Acolyte sice během víkendové akce Star Wars Celebration nezveřejnil oficiálně první trailer, tak jako to udělala Ahsoka, ale přesto jsme se dočkali řady zajímavých informací. Seriál se odehrává zhruba 100 let před událostmi Epizody I: Skrytá hrozba. V období, kdy v Galaxii vzkvétala tzv. „Vrcholná republika“ (The High Republic) a většina regionů žije v míru.

V tomto období jsou Jediové na vrcholu a zlořádi jsou nepočetní a zahnaní do kouta, vlastně jsou to outsideři, kterým skoro chcete fandit. Právě proto jde podle showrunnerky (autorky, hlavní scenáristky a producentky) Leslye Headland o ideální dobu pro vyprávění příběhu podaného z pohledu záporáků. V tajuplném thrilleru blíže poznáme temnou stranu Síly a budeme sledovat, jak Jediové bláhově přehlížejí hrozby, které které se vynořují na řadě míst Galaxie a postupně vedou až k událostem ságy rodu Skywalkerů.

Headland seriál na Star Wars Celebration připodobnila k mixu „Ledového království s Kill Billem“ a dodala, že inspiraci hledala v klasických samurajských a bojových filmech. Zřejmě tedy můžeme čekat příběh nepochopených outsiderů, narušených pout a násilné pomsty. V jádru všeho mají stát vzájemné vztahy, mezi žákem a učitelem, či mezi sourozenci.

Hlavní postavu seriálu představuje Amandla Stenberg. V minulosti se spekulovalo o tom, že by mohla být žákem nějakého Sitha, oficiálně to však zatím potvrzené není. Na prezentaci vystoupila v róbě, která na první pohled vypadá jako kostýmy, jež si typicky spojujeme s Jedii. Na akci byl nicméně divákům v sále promítaný první trailer (nebyl dosud zveřejněný online), kde protagonistka se zakrytou tváří bojuje proti jedijské rytířce (Carrie Anne-Moss). To by podporovalo teorii, že je protagonistka původně Jedijka, která se přidá na temnou stranu síly. (Pokud tedy Amandla nepřišla na Star Wars Celebration v kostýmu pouze jako fanynka a v seriálu nebude nosit něco úplně jiného a nebude stát na temné straně Síly už od začátku). Souboj Amandly s Carrie-Anne prý vypadá výborně, je v něm cítit silný vliv bojových filmů a krom světelných mečů se v boji využívá i Síla. Podobně má být akcí nabitý celý seriál.

Lee Jung-jae hraje v seriálu mistra Jedie, v traileru je vidět, jak vyučuje třídu plnou malých školáčků tajům Síly. Dále v sérii vystupuje wookieeský Jedi Kelnacca, jehož představuje Joonas Suotamo. Ten dělal v Síla se probouzí dubléra pro roli Chewbaccy a následně ve filmech Solo, Poslední z Jediů a Vzestup Skywalkera už postavu přímo hrál. Daphne Keen v seriálu vystupuje jako blíže nespecifikovaná postava, která bude užívat světelný meč. A potom ještě víme, že herečka Rebecca Henderson ztvární starší verzi Vernstry Rwoh, která pravidelně vystupovala v knihách z období Vrcholné republiky. Tehdy ji čtenáři mohli potkat jako nesmírně nadějnou Jedijku, která zkouškami dokázala projít už v 15 letech. V časech seriálu The Acolyte už to bude zkušená, více než stoletá rytířka, na které je zajímavé také to, že se její světelný meč dokáže v mžiku transformovat ve světelný bič.

Krom akce a popisovaných scén diváci v prezentované upoutávce mohli vidět také spoustu mimozemšťanů či kostýmy typické pro období vrcholné republiky. Série prý měla v upoutávce velkolepý nádech a temnější atmosféru, asi jako Andor. K tomu se The Acolyte blíží i tím, že se točil také v reálných kulisách (přinejmenším z podstatné části), na rozdíl od Mandaloriana a Boby Fetta, kteří se připravují prakticky kompletně před virtuálním pozadím.

Natáčení bude probíhat ještě do května, pak začne rozsáhlá postprodukce, aby se stihla premiéra v příštím roce. Seriál by měl mít osm epizod, které režírují samotná Leslye Headland, Kogonada a Alex García López. V dalších rolích vystupují Manny Jacinto, Jodie Turner-Smith, Charlie Barnett, Dean-Charles Chapman a Margarita Levieva. Dole v galerii najdete oficiálně zveřejněné fotografie ze Star Wars Celebration, logo seriálu a jednu zákulisní fotku z natáčení.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: Lucasfilm, StarWarsNewsNet, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu