Problém tří těles: Novinka od tvůrců Hry o trůny dorazila na Netflix

Problém tří těles: Novinka od tvůrců Hry o trůny dorazila na Netflix | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 36 obrázků
Nový sci-fi seriál není dokonalý, ale má ambice, nedrží se zpátky a uchvátil diváky výtvarným zpracováním.

Všechny sezóny Hry o trůny nebyly kvalitativně srovnatelné, ale nelze popřít, že scenáristé David Benioff a D.B. Weiss dokázali zdánlivě nemožné: V době, kdy to bylo nevídané natočili velkou fantasy sérii v televizních podmínkách, aniž by to působilo lacině. A to takovým způsobem, aby si ji dokázalo užít mainstreamové publikum po celém světě. Hra o trůny měla celou řadu skutečně vynikajících epizod a stala se globálním fenoménem. Svět tak byl zvědavý co pánové připraví dál.

Vybrali si Problém tří těles (3 Body Problem), další celosvětový knižní hit, tentokrát z žánru science fiction. Celá trilogie se jmenuje Vzpomínka na Zemi a připravil ji čínský autor Liu Cixin v letech 2006-2010. Příběh pojednává o tom, co se stane, když lidstvo zjistí, že není ve vesmíru samo, a že mimozemské bytosti jsou pro něj hrozbou.

Recenzenti mají vůči seriálovému zpracování výhrady. Některým vadí, jak se seriál odklonil od předlohy. Romány jsou z větší části zasazeny do čínského prostředí, seriálová verze se oproti tomu odehrává globálně. Tvůrci se také rozhodli pro televizní publikum zjednodušit řadu složitých vědeckých konceptů. Zároveň se pokusili napěchovat do omezeného času co nejvíc postav a dějových linií z předlohy, na což zkrátka není v osmi epizodách dost prostoru a některé figury kvůli tomu nejsou tak prokreslené, jak by si zasloužily.

Pozitivní recenze však převažují. Zatímco některým kritikům zjednodušení vědy vadí, jiní si jej pochvalují. Podle kladných ohlasů jsme dostali silné charakterní drama, výtvarně opulentní, kterému se podařilo ambiciózní předlohu zpracovat s velkou chutí. Takže jestli jste s Problémem tří těles ještě nezačali, rozhodně to zkuste. V žádném případě nejde o průšvih a je slušná pravděpodobnost, že právě vám sci-fi epos sedne. Celá první řada už je dostupná na Netflixu.

Problém tří těles pojednává o tom, co se stane, když lidstvo zjistí, že není ve vesmíru samo. Další živé bytosti se pro nás mají stát zásadní hrozbou a uvidíme, jak na ni lidstvo zareaguje. V části vyprávění sledujeme ženu z Číny 60. let minulého století, jejíž rozhodnutí ovlivní napříč časem a prostorem skupinu geniálních vědců ze současnosti. Před očima se jim ohýbají přírodní zákony a pětice bývalých kolegů se znovu schází, aby společně čelila největší hrozbě v historii lidstva.

Spolu s D.B. Weissem a Davidem Benioffem seriál připravil Aleander Woo. Adaptace vychází z úspěšné románové série od Liu Cixina. V hlavních rolích vystupují Jess Hong, Jovan Adepo, John Bradley, Liam Cunningham, Eiza González, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong, Jonathan Pryce, Rosalind Chao, Ben Schnetzer či Eve Ridley.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu