Narcos: Druhá řada je venku, šňupání může pokračovat

Narcos: Druhá řada je venku, šňupání může pokračovat | Fandíme seriálům
Pablo Escobar se obchodem s drogami dostal mezi nejbohatší muže světa. Strmý pád jej nemine.

Kolumbie, osmdesátá léta. Zemí zmítá násilí drogových kartelů, vraždy a atentáty jsou na denním pořádku. Vůbec největším a nejkrutějším narkobaronem v zemi (a vlastně i ve světové historii) je jistý Pablo Emilio Escobar Gaviria, kterého v roce 1989 časopis Forbes zařadil na sedmé místo v žebříčku nejbohatších lidí světa. A přesně o něm je seriálový hit Narcos, který před pár dny vypustil svoji druhou řadu. Pokud vám snad unikla ta první, máte rozhodně co napravovat…

Za Narcos stojí společnost Netflix, takže pro seriálové maniaky odpadá úmorné týdenní čekání na nový díl – všechny epizody jsou dostupné v jeden moment (dle mého to však zrovna tomuto seriálu naopak škodí, tady by bylo účinnější, kdyby se divák musel se svými dojmy vždy trochu poprat, než se pustí do další části). Desetidílná první série se zabývala Escobarovým vzestupem až na úplný vrchol, kdy jeho kartel vydělával ročně asi 23 miliard dolarů. Druhá naopak zobrazuje Escobarův pád. Co přesně máme čekat od třetí a čtvrté řady zatím není zřejmé, nicméně série dál hodlá ukazovat obchod s kokainem a pokrytecký přístup USA k válce s drogami.

Tvůrci si k natáčení přizvali i Javiera Peňu a Stephena Murphyho, bývalé agenty DEA, kteří šli Escobarovi po krku. Peňa a Murphy jsou v seriálu zároveň hlavními postavami, a Murphy dokonce celý příběh vypráví. Díky tomu jsou Narcos spíše dokumentárním krimiseriálem, rozhodně nečekejte akční thriller. Jedná se o syrový a věcný popis událostí, které působí občas neuvěřitelně. A právě v tom je seriál nejsilnější – tyto události se opravdu staly.

Silný příběh však není jedinou devizou Narcos. Dalším trumfem je naprosto fantastické herecké obsazení v čele s Brazilcem Wagnerem Mourou (Elitní jednotka, připravovaný remake Sedmi Statečných), který ztvárnil notoricky známého Escobara. Moura na sebe strhává prakticky veškerou pozornost, a po celou dobu je neskutečně uvěřitelný. Pozadu však nezůstávají ani Boyd Holbrook (Milk, Gone Girl) a Pedro Pascal (Game of Thrones), kteří si zahráli Murphyho a Peňu, zmíněné agenty DEA. Tato trojice sklízela za první řadu chválu ze všech stran. Zbytek ansámblu rozhodně nezaostává, avšak trojice Moura – Holbrook – Peňa vyčnívá. Co se režie týká, stojí za Narcos zejména José Padilha, který natočil oba díly proslulé Elitní jednotky.

Co k seriálu dodat? Narcos jsou zkrátka dalším důkazem, že seriálová tvorba momentálně nakopává té filmové zadnici. Osobně jsem s první sérií v podstatě neměl větší problém, a všechny díly doslova zhltnul. Jediné výraznější výtky, které jsem zaznamenal, pocházejí ze španělsky mluvících zemí – rodilí mluvčí kritizují přízvuky (například Brazilec Moura se španělsky naučil relativně nedávno). Českého diváka by ale tento detail od tak skvělého seriálu neměl odradit. Jestli už jste stačili zhltnou druhou řadu, určitě dejte vědět, jaká je v porovnání s tou první.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu