Arrow: Pátá sezona uzavře jednu kapitolu a změní celý seriál

Arrow: Pátá sezona uzavře jednu kapitolu a změní celý seriál | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 29 obrázků
Arrow se vrací. Koukněte na trailery a seznamte se s tím, co od Olivera a spol. můžeme tentokrát čekat.

Oliver (Stephen Amell) a jeho tým porazili Damiena Darkha a odvrátili jadernou katastrofu, vítězství však mělo svou cenu. Na začátku nové sezony je Laurel mrtvá, Diggle (David Ramsey) odešel hledat sebe sama a také Thea opustila tým Arrow. Oliverovi pomáhá jen Felicity (Emily Bett Rickards) a problémy se postupně kupí. Do Star City přichází nový nebezpečný zločinec Tobias Churt (Chad L. Coleman) a v ulicích se potulují noví maskovaní mstitelé, které Arrowův souboj s Darkhem inspiroval. Nejsou ale příliš zkušení, a tak se spíš pletou pod nohy. Oliverovi tak nezbude nic jiného, než z nich dát dohromady nový tým. Jeho členy se stanou starý známý Curtis alias Mr. Terific (Echo Kellum), dále Wild Dog (Rick Gonzalez), Artemis (Madison McLaughlin) a Ragman (Joe Dinicol). Na některé z nich však budou Oliverovy tvrdé metody příliš.

Zároveň se náš hrdina snaží městu pomáhat jako nový starosta, i když povinnosti příliš nestíhá, a tak mu musí hojně vypomáhat Thea (Willa Holland). Felicity se vyrovnává se smrtí lidí, které nedokázala zachránit před jadernou bombou, ale snaží se posunout dál a v jejím životě se objeví nová láska. Objevují se také spekulace, že v druhé polovině sezony by se také ona mohla naučit bojovat a vydat do ulic. Diggle se do Star City nakonec vrátí, ale sezona pro něj začne v armádě, kde se bude snažit najít morální kompas, který ztratil, když zabil svého bratra. V armádě se mu něco přihodí a až se vrátí domů, už nikdy nebude takový, jako dřív. Ze všech nejvíc jej ovlivní Flashpoint – tedy to, jak Barry Allen v paralelním seriálu The Flash pozměnil realitu.

Velkým tématem sezony je odkaz, který za sebou Arrow zanechává. Oliver se snaží uctít památku Laurel, ale zároveň má pocit, že jeho metody selhaly, že kvůli jeho neochotě zabíjet jsou teď jeho nejbližší mrtví nebo rozutečení po všech čertech. Hned od první epizody jej tedy opět uvidíme podstatně drsnějšího a brutálnějšího. Obecně máme čekat tvrdší akci a celý seriál by se měl vrátit k jednodušším kořenům první série.

Nebude to ale platit jen po stránce provedení. Celkově se seriál začne cyklicky obracet ke svým nejstarším událostem. Oliver se snaží jít vpřed, ale jeho minulost stále hrozí, že jej pohltí. Hlavním záporákem série bude nový maskovaný lučištník, Prometheus (od komiksové postavy stejného jména se odlišuje), za jehož vznik je Arrow osobně zodpovědný. Flashbacky nás konečně zavedou do Ruska, kde se Oliver postaví Bratrstvu („Bratva“). Klíčovou roli tam budou hrát mafiánský boss v podání Dolpha Lundgrena a starý známý Anatoly Knazev (David Nykl), vůdce Bratrstva. Na konci páté sezony flashbacky dostihnou první díl první sezony a budou mít přímý vliv na současné události. Uzavře se tak jedna velká sezona seriálu a od příští řady bude seriál v některých ohledech úplně jiný!

Definitivním výletem do minulosti pak bude jubilejní 100. epizoda, ve které by se podle spekulací mohlo cestovat do minulosti. V epizodě totiž potkáme Roberta Queena (Jamey Sheridan), Laurel (Katie Cassidy), Deathstrokea a Moiru Queen (Susanna Thompson), přičemž podle scenáristy Marca Guggenheima nemá jít ani o flashback ani o důsledek Flashpointu! Dále se vrátí John Barrowman jako Malcom Merlyn a Paul Blackthorne jako detektiv Lance, ale prozatím příliš nevíme, jakou budou mít v nové řadě úlohu. Jako producenti show vedou Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg a Sarah Schechter.

Zdroje: Variety, EW I, II, III, IV, V, Stephen Amell, Slashfilm, CBR, TV Line

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi | 07.10.2016 17:44
copak? seriál už nebude dělat CW?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu