Iron Fist: Trailer a souhrn novinek z Comic-Conu

Iron Fist: Trailer a souhrn novinek z Comic-Conu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Dosud nejmladší hrdina Marvelu nabídne optimismus, naději a nadpřirozené kung-fu.

O víkendu skončilo natáčení první sezony seriálu Iron Fist a jen několik hodin na to byl seriál prezentován na newyorském Comic-Conu. Během večera byl představen nový trailer, který přikládáme na konec článku, ale také byla odhalena řada nových podrobností.

Tak zaprvé, je to oficiální, Claire Temple (Rosario Dawson) je jedinou herečkou, která se objevila ve všech dosavadních Marvel seriálech od Netflixu. Iron Fist (Finn Jones) bude bojovat proti ninjovské organizaci The Hand a v seriálu se objeví madam Gao (Wai Ching Ho) známá z Daredevila. Lewis Tan si zahrál záporáka Zhou Chenga a Danny Rand (Iron Fist) bude mít konflikty také s bývalými obchodními partnery svého otce. Kdo ale bude hlavním Dannyho protivníkem, to zatím není zřejmé. Možná se jím stane někdo z výše jmenovaných, možná bude hlavní boss teprve odhalen.

V čem se bude seriál lišit od Daredevila, Jessicy Jones a Luka Cage? Danny Rand je zatím nejmladší hrdina, jakého netflixovské seriály měly a nechybí mu optimismus a naděje, tedy vlastnosti, které byly dosavadním hrdinům poměrně vzdálené. Druhým výrazným bodem je pak silná inspirace kung-fu filmy. Přeci jen, co si budeme povídat, Iron Fist je zakořeněný ve východoasijské kultuře, východním mysticismu a pojednává o muži, kterého vychovali mniši k tomu, aby byl živoucí zbraní, dalším z řady Iron Fistů, kteří přišli před ním. Jeho posláním je zničit organizaci The Hand a ano, jak sami můžete vidět v traileru, je v něm tolik síly, až mu z toho září pěsti.

Seriál se s maximální možnou autentičností snaží vykreslit osobnost mladého muže, který havaroval s letadlem, rodina mu zemřela a od útlého věku jej vychovávali mniši. Žil v těch nejtvrdších podmínkách, celou dobu byl připravovaný k boji a nikdy neměl možnost zažívat běžné sociální interakce. Teď je mu 25 a vrací se do New Yorku, kde se pokusí navázat na svůj bývalý život a převzít podíl v mnohamiliardové firmě svého otce. Seriál tedy bude ukazovat, jak takového muže vnímá okolí, ale také o tom, kdo je on sám, kým by vlastně chtěl být.

Velice rychle se ukáže, že Harold Meachum (David Wenham), bývalý partner Dannyho zesnulého otce, je prevít bez skrupulí, který Dannymu jeho právoplatný podíl ve firmě rozhodně odevzdat nehodlá. A z Dannyho návratu nejsou na větvi ani Meachumovi děti, Ward (Tom Pelphrey) a Joy (Jessica Stroup), kterým znovuobjevení mladého Randa ohrožuje jejich léta budované pozice. Obzvlášť přístup Joy je pro Dannyho těžkou ranou, protože kdysi dávno bývali nejlepší přátelé. Po tak dlouhé době jsou ale oba naprosto odlišní lidé. Právoplatné dědictví bude hrdinovi pomáhat získat zpět stará známá právnička Jeryn Hogarth (Carrie-Anne Moss).

Kromě rozhovorů s filmaři a herci představovaly seriál také krátké úryvky z prvních epizod, které byly na Comic-Conu prezentovány. Scéna, ve které se Danny Rand snaží neúspěšně vplížit do budovy Rand Enterprises ukázala, že seriálu nebude chybět ani smysl pro humor, který by mohl čerpat z jisté Dannyho bezelstnosti, až pošetilosti. Čeká nás další bitka v chodbě, které začínají být pro netflixovské marvelovky určitým trademarkem. Část z ní jsme ochutnali už v traileru. A prostřednictvím klipu byla představena také postava Colleen Wing (Jessica Henwick). O té jsme dosud věděli, že je mistryní v kung-fu, která má v New Yorku vlastní dojo. Ukázka to potvrdila v praxi, když ukázala, jak Colleen v jakémsi ilegálním zápase seřeže dva o hlavu větší soupeře naráz. Ukázka však také naznačila, že má Colleen nejspíš nějaké problémy se sebekontrolou, protože jednoho ze soupeřů ve videu mlátila ještě dlouho poté, když už měl dávno dost. Během panelu bylo také rovnou potvrzeno, že se Claire Temple u Colleen začne učit bojové umění, takže můžeme očekávat, že do budoucna už pro hrdiny nebude jen ošetřovatelkou, ale také plnohodnotnou parťačkou v boji.

Danny Rand (Finn Jones) je syn z milionářské rodiny, který havaroval letadlem ve vysokých horách, kde se jej ujali mniši. Po letech se vrací do New Yorku jako změněný člověk. V exilu studoval buddhistickou filosofii, kung-fu a především teď dokáže povolat nadpřirozenou sílu Železné pěsti (Iron Fist). S nově nabytými schopnostmi začne v New Yorku potírat korupci. Dále hrají: Jessica Henwick jako Colleen Wing, Randova spojenkyně, která v New Yorku vede vlastní dojo. David Wenham jako Harold Meachum, nelítostný korporátní boss, který se po Randově zmizení spojil s jeho rodiči. Jessica Stroup hraje Joy Meachum, Haroldovu dceru a Dannyho kamarádku z dětství. Tom Pelphrey hraje jejího bratra. Oba dva v Dannyho nepřítomnosti budovali Rand Enterprises a jejich práce je Dannyho návratem ohrožena. Carrie-Anne Moss si zopakuje roli Jeri Hogarth, kterou měla už v Jessice Jones a Daredevilovi. Jako právnička pomůže Randovi s návratem do New Yorku. Showrunnerem seriálu je Scott Buck. Datum premiéry je stanoveno na 17.3. 2017.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

fimi | 10.10.2016 22:18
Doufám že Claire nikomu v boji pomáhat nebude od toho je arrow, seriál vypadá nadupane cítím silnou konkurenci devila
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu