Pustina: Konečně pořádný český seriál

Pustina: Konečně pořádný český seriál | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 15 obrázků
Trvalo to léta, ale konečně je tu český seriál, který by nám ani mezinárodně neudělal ostudu.

HBO prostě umí. A nebude řeč o nějaké Hře o trůny nebo Sopránových. Stanici, která není televize, ale vaše domácí kino, se totiž podařil daleko neuvěřitelnější kousek. Zprodukovala dobrý český seriál! Tedy lépe řečeno osmidílnou minisérii. Ale to vůbec nevadí, tak totiž přesně vypadá současný moderní trend. Méně je více a kvalita je přednější před nekonečným natahováním.

Lehce mysteriózní drama je zasazené do vesnice, které hrozí, že ji dříve či později pohltí rypadla těžebních strojů. Pod ní se totiž nachází ložiska uhlí a příliš mnoho místních je bez práce, než aby dokázali nabídkám těžební společnosti dlouhodobě odolávat. Vesnici uprostřed uhelných pánví halí zachmuřená atmosféra a vyprávění je napjaté takovým tím zvláštním způsobem, kdy skoro čekáte, že to napětí uvolní něco lynchovského. Pokud by se v tomhle divném světě mimo svět něco nadpřirozeného stalo, vlastně by to až tak nepřekvapilo. A navíc se tu ani nic nadpřirozeného stát nemusí. I tak působí osudy seriálových hrdinů dost zajímavě. Všichni nejspíš něco tají, takže je jen otázka času, kdy vesnice začne vyplavovat svá špinavá tajemství.

O režii se podělili mezinárodně uznávaný režisér reklam Ivan Zachariáš a Alice Nelis (Revival, Sedmero krkavců). Scénář napsal Štěpán Hulík, který má za sebou další silnou minisérii evropské HBO - Hořící keř. V hlavních rolích hrají Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Miroslav Vladyka, Roman Skamene a další.

Přidáváme naše první dojmy. Vlastní obrázek si můžete udělat na HBO GO, kde je první epizoda k přehrání zdarma.

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice, Hana Sikorová, ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu