Jurský park: Seznamte se s nikdy nedokončeným seriálem

Jurský park: Seznamte se s nikdy nedokončeným seriálem | Fandíme seriálům
Universal Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Nesedí vám, kam se Jurský park vydal po prvním filmu? Třeba by se vám daleko víc líbil původně zamýšlený seriál.

Geneze Jurského parku je dlážděná mnoha slepými vývojovými větvemi. Určitě jste slyšeli o všech možných i nemožných návrzích, které předcházely premiéře aktuálního Jurského světa. Možná však nevíte, že v roce 1993 se společně s prvním Jurským parkem chystal také seriál Escape From Jurassic Park. Seriál měl být animovaný, ale neměl být určený dětem. Jednalo se o nákladný projekt pro dospělé, který se měl vysílat v hlavním večerním čase a měl se nést ve stejném duchu jako původní film. V roce 1994 však byl projekt znenadání zrušen. Pravděpodobně proto, aby se seriál nekřížil s chystaným celovečerním pokračováním.

Online se objevily náměty jednotlivých epizod první řady, a tak alespoň víme, o čem měl seriál pojednávat. Částečně se seriál chtěl inspirovat Ztraceným světem od Michaela Crichtona a navazoval okamžitě po událostech prvního filmu. John Hammond se rozhodne, že to se svým projektem nevzdá. V prvních epizodách proto přesvědčí Malcolma, Granta a Sattlerovou, aby mu pomohli dostat zvířata zpátky pod kontrolu. Přitom jim namluví, že chce vytvořit pouze jakousi biologickou rezervaci.

Seriál nicméně končí tím, že je Jurský Park (k nelibosti tří zmiňovaných) oficiálně otevřený pro veřejnost. Souběžně s otevíráním vlastního Jurského Parku sledoval seriál také konkurenční firmu BioSyn, která ukradla z hnízd na Isla Nublar dinosauří vejce a snažila se otevřít v Amazonii vlastní park nazvaný DinoWorld. Ten měl vypadat podobně jako Jurský svět, protože oba dva parky jsou v základu inspirované Disneylandem. Poslední dějová linka se věnovala tomu, že dinosauři utečou v Jižní Americe na pevninu a místní vláda se to snaží ututlat, aby neohrozila turistický ruch. Z nových druhů se měli objevit třeba šelmovitý Lycaneops nebo varanovi podobný Ornithosuchus. Na seriálu se podílel také výtvarník původního filmu, William Stout, od kterého si můžete v galerii prohlédnout pár artworků.

Zdroj: Jurassic Outpost

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu