Komentáře 5

Red Hood 9 | 09.04.2017 12:21
Alf: Tak samozřejmě, že z Thrawna máme větší respekt, protože jsme "vyspělejší", než většina diváků Rebels (malé děti :D).

Předlohu doporučuji. Názvy knih jsou Dědic Impéria, Temná strana na vzestupu a Poslední povel. :) Dále se Thrawn ještě vyskytoval v Mezigalaktické výpravě. Také doporučuji. :)
Alf | 09.04.2017 09:55
Thrawnovu předlohu jsem nečetl, takže netuším, jak věrně byl jeho charakter adaptován, ale zpracováním se mi moc líbil. Rozhodně se víc bojím klidného a vypočítavého muže, který si i ve stresových chvílích zachová chladnou hlavu a přijde s nejlepším možným řešením, než máchajícího cholerika.
Mrzí mě, že se tu nikde nepíše o agentu Kallusovi. Jeho postava prošla značným vývojem a jsem rád, že se nezastavil na mrtvém bodě. Jeho balancování mezi oběma stranami bylo napínavé a pro něj rozhodně stresující. Kallusovi epizody jsem si vždycky moc užíval. Pravda, čekal jsem, že je za tím vším nějaký "větší" motiv, ale i tak jsem nebyl zklamaný.
Co mě ale zklamalo, byla poslední dvouepizoda. Logicky k ní spělo, Thrawn rebely celou sezónu zkoumal a učil se, jak je porazit. A když na to přišlo... meh... Na konci druhé sezóny Kanan přišel o zrak, Ahsoka podle všeho zemřela a Ezra se až nebezpečně přiklonil k temné straně. Tady se vlastně nic moc nestalo. Všichni utekli (nepočítám smrt nějaké vaty kolem), Thrawnův příběh, který se celou sérii budoval, nemá zakončení a Bendu Ex Machina mi přišel neuvěřitelně hloupý. Jistě, hlavní hrdinové se museli nějak dostat z průseru, ale takhle se nechat zachránit, to se mi nelíbilo.
Sezóna pro mě tak vlastně skončila vynikajícím a emočně vypjatým soubojem Kenobiho s Maulem. Těším se na čtvrtou sezónu, ale už jsem trochu obezřetnější, než jak jsem byl před rokem, když skončila ta druhá.
Red Hood 9 | 08.04.2017 23:48
S tvým prvním argumentem souhlasím. Je pravda, že když porovnám první díly pro druhou a třetí sérii, tak druhá značně vede. Především díky Vaderovi. Na to navážu na svůj argument k tomu tvému: Vader a Inquisitor jsou záporáci, kterých se máme bát, a kteří hrdinům mohou ublížit fyzicky. Thrawn ale takový není. Je to v celku klidný muž, jenž disponuje zbraní, která nemá takový vizuální efekt, jako máchnutí meče. Také zde nemohl rebely dostatečně rozdrtit, protože by tato show okamžitě zkončila. Proto jsou zde i záporáci jako Maul a jiní. :)
Musím smeknout před tvůrci, protože takto úžasný charakter, jenž je obdivován především "staršími" fanoušky, je nehorázně těžké převést do dětského seriálu. A oni to dokázali skvěle.
DanielFF | 08.04.2017 21:37
S tvými argumenty souhlasím ;)
Oproti předchozí sérii si ta třetí podle mě nicméně pohoršila ve dvou věcech. Nejprve v atmosféře. Druhá série podle mě nasadila skvělou temnější atmosféru a v tomhle jsem očekával nějaký další posun, ovšem třetí série podle mě v tomhle trochu couvla a to je myslím škoda.
Druhá věc se týká využití hlavního záporáka. Thrawn byl podle mě znázorněn skvěle, nicméně když ho porovnám s Inkvizitorem z první série a s Vaderem z druhé série, tak jeho postava mi nepřišla pro celou sérii dostatečně využitá. Ano, nechával Povstalce utéct, aby si je nastudoval, ale s nějakým výrazným krokem mohl podle mě přijít o trochu dřív a ne si všechno nechávat až na konec.
Nicméně se zbytkem, co jsi napsal, souhlasím a těším se na další sérii ;) Jsem zvědaví, jestli bude nakonec poslední, nebo ne.
Red Hood 9 | 08.04.2017 18:56
Mně se tato série velice líbila. Maulovi epizody byly úžasné, kde si mi líbily odkazy na Clone Wars, jako např. Maulova rodina nebo jeho vládnutí na Mandalore. Velké +

Z posádky hlavních hrdinů jsem si zde nejvíce oblíbil Kanana. Vidím u něj velký vývoj z padawana do "mistra". Také Rex zde byl super a Sabine s Herou byly fajn. Chopper je pořád cute. :D Zbytek postav je fajn. Ale Ezra si mě pořád nezískal až na epizody s Maulem.

Teď k Impériu: Značně se zlepšili. Ne o moc, pořád jsou to klasičtí Stormíci. :D Ovšem officeři jsou zde důstojnější. Přítomnost Yuralena a dalších tomu dopomáhá.
Teď k Thrawnovi: Tak výborné ztvárnění jsem nečekal! Vše je jak má být a jeho hlas... Óóóóóó, perfektní. A k tomu, že nechává rebely pořád utíkat: On je zkoumá. Díky byl ve finále schopný je tak efektně porazit. Jediný důvod útěku rebelů byl, že se objevil Bendu, ale s tím nemohl počítat. Plus si s ním poradil dost dobře. :)

Za mě spokojenost. Dal bych 7/10, ale za Maula a Thrawna musím dát 9. :) Jsem z nich nehorázně nadšený. :D


Ještě k Maulovu skonu: Po druhém shlédnutí jsem ještě více nadšen. Řekl bych, že se jedná asi o nejemotivnější souboj ve Star Wars. Konkuruje mu souboj Vadera a Ahsoky a finální boj Vader vs Luke v epizodě 6. :)

Přidat nový komentář

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu