Star Wars Povstalci: Jaká byla třetí série

Star Wars Povstalci: Jaká byla třetí série | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
V minulém roce nastavila druhá série laťku poměrně vysoko. Jak si oproti ní letos vedla ta třetí?

Nejnovější série seriálu Star Wars Povstalci je za námi a nyní se na ni můžeme podívat a zhodnotit ji jako celek - co nám slibovala, co jsme očekávali a co doopravdy nabídla. Po dramatickém finále druhé série jsme se dozvěděli mnohé o nadcházející třetí sérii prostřednictvím loňské Star Wars Celebration, kde na sebe většinu pozornosti stáhl příchod velkoadmirála Thrawna do oficiálního kánonu. Spolu s tím nám byl v traileru představen i návrat Darth Maula a další rozvětvení začínající Povstalecnké aliance. Zajímavého materiálu bylo tedy celkem hodně, ovšem největší pozornost měl stále velkoadmirál Thrawn a zde se podle fanoušků stala ta největší chyba. Ne to, že by Thrawn neodpovídal charakterově své knižní předloze, v tom problém nebyl. Ten spočíval v tom, že jeho potenciál nebyl dostatečně využit. Většinu času admirál nechával Povstalce utéct a do skutečného střetu se de facto pustil až ve finále. Na obranu tvůrců ale musíme říct, že jelikož se nerozhodli Thrawna ve finále zabít a ještě ho tedy uvidíme, tak by se třetí série dala chápat pouze jako představení této postavy. Nicméně, tak jako tak nelze upřít, že z hlediska očekávání tu menší zklamání je.

Kritiku si ale odnesla i řada dalších věcí, jako například vývoj postav Ezry a Kanana, který se z velké části zastavil již s prvním dílem této série, a poté dnes již celkem klasické narážky na „výplňové epizody“ a to, že seriál je pro děti. Pokud se podíváme na to, zda je seriál pro děti, musíme si uvědomit, že tvůrci jsou ve velké části limitováni tím, že seriál běží na kanále Disney XD, který je skutečně běžně pro děti. Z tohoto pohledu to tedy nemůžeme dávat tvůrcům za zlé, jsem si totiž jistý, že kdyby běžel seriál třeba na Cartoon Network, měl by ke stylu předchozích Clone Wars mnohem blíž. Kde ale vidím jeden z velkých problémů této série, jsou ony „výplňové epizody“. Ty nás sice provázejí seriálem už od první série, objevily se i v té druhé, nicméně s gradací posledních dílů druhé série se tak nějak očekávalo, že by už mohlo jít opravdu do tuhého a na „výplňové epizody“ by tak už nebylo moc prostoru. Ovšem opak se stal pravdou a výplňovek nebylo ve třetí sérii úplně málo, přičemž dvě z nich, Iron Squadron a Double Agent Droid, si v hodnocení stojí jako jedny z vůbec nejslabších epizod celého seriálu. Místo těchto epizod by pro seriál bylo určitě přínosnější věnovat se více Thrawnovi, který by po Povstalcích již delší dobu tvrdě šel a viděli bychom něco jako připomínku Epizody V, kdy se Millenium Falcon snažil po většinu filmu utíkat Vaderovi a jeho křižníkům.

Jedna slibovaná věc pro tuhle sérii se ovšem tvůrcům výrazně povedla a to rozvětvení Povstalecké aliance. V předchozích dvou sériích jsme totiž úplně nevěděli, jak velká aliance vlastně je a nyní jsme se to konečně dozvěděli, navíc jsme se dočkali i skvělého propojení s Rogue One a Epizodou IV. V této sérii se také najde spousta epizod, které byly více než kvalitní a dají se považovat za jedny z nejlepších v seriálu, jako například The Last Battle, která byla poctou pro seriál Clone Wars, poté epizody se Sabine a jejím klanem, epizody s Maulem (i když těch mohlo být víc), špionské díly An Inside Man a Through Imperial Eyes, a pak samozřejmě vždy velmi silný první a poslední dvojdíl. Pak potěšili i Wedge Antilles, Mon Mothma, generál Dodonna, Saw Gerrera, Zlatý velitel či admirál Yularen z Clone Wars, kteří se v této sérii objevili.

Co tedy říct na závěr? Přestože má tato série nemálo dílů, které jsou opravdu skvělé a dají se považovat za jedny z nejlepších v seriálu, tak nelze upřít, že jako celek je třetí série, především v porovnání s druhou sérií, o trochu slabší. Co tedy tvůrcům doporučit pro čtvrtou sérii? Ubrat vyplňové epizody a soustředit se na opravdu důležitá témata, plus dobře prodat to, co se nám z epických trailerů snaží nabídnout.

Jak se líbila třetí série vám? Jste s ní spokojení, nebo u vás moc neuspěla?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Red Hood 9 | 09.04.2017 12:21
Alf: Tak samozřejmě, že z Thrawna máme větší respekt, protože jsme "vyspělejší", než většina diváků Rebels (malé děti :D). Předlohu doporučuji. Názvy knih jsou Dědic Impéria, Temná strana na vzestupu a Poslední povel. :) Dále se Thrawn ještě vyskytoval v Mezigalaktické výpravě. Také doporučuji. :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu