Gorillaz: Kultovní kapela útočí na televizní obrazovky

Gorillaz: Kultovní kapela útočí na televizní obrazovky | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Máte rádi Gorillaz v jejich animovaných klipech? Připravte se rovnou na celý seriál.

Světoznámá skupina Gorillaz nedávno vydala album Humanz. Desky ještě ani nevychladly na pultech a známá parta ohlásila další velký projekt. V příštím roce se dočkáme desetidílné televizní série inspirované právě britskou kapelou. Celý koncept bude zpracován 2D animací. Návrhy nepřipravuje nikdo jiný než Jamie Hawlett, spoluzakladatel britské formace, který se zasloužil o podobu a charaktery animovaných postav, které v podstatě Gorillaz zastupují před veřejností. Podle vlastních slov nezná nikoho, kdo by dokázal postavy zachytit tak jako on. Hawlett se proto bude také podílet na režii.

Budu režírovat první a poslední epizodu a musíme sehnat ještě někoho, kdo převezme zbytek. Myslím, že kdybych se pokusil všechno dělat sám, zabilo by mě to,“ uvedl pro Exclaim Hawlett.

Zakládající člen také vysvětluje, proč zvolili právě 2D technologii k tvorbě seriálu.

Všichni dnes používají počítačovou animaci, která je skvělá pro vytvoření prostředí, krajin a tak dále, ale ne pro zachycení skutečných postav. Já se inspiruji tvorbou Chucka Jonese, kterou miluji. Tohle je umění.“

U zrodu dnes už kultovní skupiny Gorillaz stáli dva muži. Frontman legendární britské skupiny Blur Damon Albarn a již zmíněný Jamie Hawlett, výtvarník komiksové Tank Girl. Tato silná dvojka založila netradiční hudební projekt v roce 1998. Nově vzniklá hudební formace se od ostatních velice lišila nejen jedinečným hudebním stylem, ale také vytvořením komiksových postav, kterým vdechly život jednotliví členové celé kapely. Na koncertech Gorillaz k podpoření celé této artové koncepce přispívají projekce a hologramy smyšlených kreslených charakterů.

„Lidští“ členové Gorillaz dokonce usilovali o filmové zpracování. Bohužel pro kapelu se nedočkali podpory ze strany studia DreamWorks, které shledalo příběh příliš temným a nevhodným pro děti. Uvidíme, zda temný seriál obstojí alespoň na televizních obrazovkách a kapela tak dosáhne na další uměleckou metu. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu