Hra o trůny: Seriál se výrazně změnil, nová epizoda to ilustruje

Hra o trůny: Seriál se výrazně změnil, nová epizoda to ilustruje | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Vyhovuje vám evoluce, kterou populární seriál prochází?

Druhá epizoda sedmé řady Hry o trůny je venku a seriál se v ní stále řítí velikou rychlostí kupředu. Všichni jsou v Západozemí, síly se přeskupují, schyluje se k otevřenému střetu mezi silami Daenerys, Johna a Cersei. A právě na téhle situaci jde krásně ilustrovat, jak se seriál změnil. Dříve bychom sledovali celou řadu vyjednávání, pletichaření a zrad, postavy by se pomalu přesouvaly z místa na místo a užívali bychom si především herecké výkony a barvité vykreslování uvěřitelné „středověké“ společnosti. Aktuálně je seriál strukturovaný daleko víc jako klasický souboj dobra se zlem, kdy se všechny figury posouvají z místa na místo velice rychle a události jsou příhodně vystavěné tak, aby do sebe dobře zapadaly a dávaly dohromady co nejzábavnější show. (Což jde ruku v ruce s vyšším rozpočtem a výrazně vizuálnějším vyprávěním).

Takže aby situace nebyla pro „hrdiny“ tak jednoduchá, bylo třeba je nějakým způsobem oslabit. Proto plány na přepravení Dornských vojsk krachují, proto se Tarlyové přidají na stranu Daenerys. Proto vidíme rozepře mezi spojenci, proto je zaděláno na další. Postavy si zkrátka ještě musí projít před konečnou výhrou pořádnými peripetiemi, ale jakékoliv vítězství pak bude o to sladší. Takový způsob vyprávění je samozřejmě vděčnější, živější a pro většinu diváků nejspíš i zábavnější. Jednotlivé situace se daří perfektně vyšponovat a jako televizní zábava je to boží. Jen to prostě už nejsou ty staré, pod drobnohledem promyšlené Trůny plné nuancí a rozumím tomu, pokud někomu chybí. Osobně si ale aktuální tempo moc užívám. Jak to vnímáte vy?

Kompletní rekap a rozbor celé epizody čekejte zítra.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 8

Shut up | 28.07.2017 11:36
Martin: neboj se, mně to hned došlo, pouze jsem poukazoval na trapnost Blaze a na to, že ten komentář nebyl vůbec vtipný...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu