Gotham: Temný rytíř se bude mstít

Gotham: Temný rytíř se bude mstít | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Zhodnocení minulé epizody a preview k té nadcházející, která plánuje zajít u našeho mladého ochránce Gothamu hodně daleko.

Gotham se ve své čtvrté epizodě minulý týden vytasil s velkým zaměřením na padouchy, především pak na Ra's Al Ghula a na Hádankáře. V případě Ra's Al Ghula bylo velice zajímavé vidět, jak tomuto starodávnému padouchovi nestojí naprosto nic v cestě a jak mu nic nenahání strach. Ten se naopak dostával pod kůži našim hrdinům, když si Ra's například zničehonic jen tak zmizel z Gordonovy kanceláře. Za ním pak nezaostával ani zmíněný Hádankář, jehož příběhová část mi v tomto dílu přišla jako jedna z nejlepších. Tvůrci postavili Hádankáře do velmi zajímavé pozice, jelikož své nové já, které známe z filmů, komiksů a animovaných seriálů, nečekaně ztratil a bude určitě zajímavé sledovat, jak se s tím vším popere a jak se dostane zpátky do formy.

Kromě pozitiv měl ovšem minulý díl i pár negativ. To první přišlo ve chvíli, kdy jsem si říkal, že v epizodě něco chybí. Pak mi došlo, že je to chybějící Bullock, přičemž jeho nepřítomnost nám logicky vysvětlili tak, že si vzal na pár dní volno. Pro postavu jako takovou je to více než pochopitelné, nezbývá ovšem jinak než doufat, že se náš oblíbený Jimův parťák vrátí co nejdřív, protože bez něj to zkrátka není úplně ono. Následně mě rozhodilo pár momentů, o kterých jsem nejdřív nevěděl, co si o nich mám myslet. Nejprve to byli oni pouliční rappeři, které poslal Hádankář k Tučňákovi, a poté onen jakýsi „lidský pes“, který sice není zrovna pro Gotham nevhodný, ale i tak mi přišel celkem dost zvláštní. Toto vše jsou ovšem dost možná jen mé narážky a není to nic, na co bych nějak výrazně poukazoval.

Co mi ovšem přišlo asi jako nejslabší část epizody, nebo spíš nejhůře provedená část, byla Alexova smrt, respektive Bruceovy činy v tomto okamžiku. Bruce odmítal vydat Ra's Al Ghulovi jeho starodávný nůž a sám říkal Gordonovi, jak moc je Ra's nebezpečný. Pokud Bruce věděl, jak moc je Ra's nebezpečný, nemohlo mu tak dojít, že by Alexe v klidu zabil? Chápu, že tím dostali scenáristé Bruce do velmi zvláštní pozice, kdy je zodpovědný za smrt mladého kluka, nicméně mohlo to být podle mě sehráno o trochu líp. Je totiž zvláštní, když někdy Bruce opravdu chápe a dokáže si mnoho věcí vydedukovat, a pak zase jakoby si pomalu neuvědomoval, co se může stát. Díky těmto všem bodům vidím minulý díl prozatím asi jako nejslabší ze čtvrté série, nicméně byl rozhodně pořád zábavný a povedlo se mu načrtnout hodně zajímavých dějových linek, což je podstatné. A co nás tedy čeká v příští epizodě?

Na konci minulé epizody se Ra's Al Ghul nechal dobrovolně zatknout a každému asi bylo jasné, že tím něco sleduje. K Ra'sovi se bude snažit dostat Bruce, který si stále vyčítá Alexovu smrt. Zároveň ale ví, že Alexe skutečně zabil právě Ra's a Bruce bude chtít udělat všechno pro to, aby ho jednou provždy zastavil. To přivede Bruce překvapivě právě do vězení, kde bude chtít s Ra's Al Ghulem pravděpodobně skoncovat a dozvědět se vedle toho i něco více o starodávném noži, o který zde celou dobu jde. Ra's je ovšem záporák, kterého není radno podceňovat za žádných okolností, ani když je za mřížemi. Vše se tak následně velmi nečekaně zvrtne. Jak to dopadne a kdo je záhadná postava na konci videa, na to vše se zaměří nová epizoda, kterou uvidíme opět v pátek v brzkých ranních hodinách našeho času.

Líbí se vám dějové linky, které tvůrci pro čtvrtou sérii načrtli? A máte nějaké nápady, kam by se mohly ubírat? Dejte nám vědět své názory a postřehy v komentářích.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

?? | 19.10.2017 18:37
Mne sa pacila ta inspiracia z Arkham Asylum - Lunatic , uplne ho vystihli :D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu