Day and Night: netflixovský export z Číny voní akcí

Day and Night: netflixovský export z Číny voní akcí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Streamovací služba Netflix přináší z dálného východu záhadný produkt s nálepkou Made in China.

Pokud vám nic neříká název Youku Tudou, je to největší Čínská video služba, ke které se hlásí 30 milionů odběratelů. Práve z produkce tohoto poskytovatele video obsahu je seriál Day and Night, kterého světovou distribuci odkoupil Netflix. Jedná se tak o první originální seriál z Číny, který divákům poskytne. Při ohlédnutí za statistikami seriálu je patrné, že to nebyl jen slepý výběr. Obrovský komerční úspěch u čínského publika, velebení od domácí kritiky a počet zhlédnutí po pouhých třech měsících od lokální premiéry, který se vyšplhal ke čtyřem miliardám. To jsou všechno známky úspěchu. Jelikož Netflixu nebylo dovoleno vstoupit na tamní trh, což mají na svědomí přísná omezení médií v zahraničním vlastnictví, muselo dojít jedině k dohodě o spolupráci. O té se pozitivně rozpovídal Yang Weidong, prezident Youku:

„Jsme hrdí na partnerství s Netflixem a tuto převratnou distribuční dohodu. Kulturní průmysl v Číně přechází obrovským růstem a věřím, že export vysoce kvalitního obsahu pomůže lidem ve světě dosáhnout lepšímu porozumění ‚měkké síly‘ Číny. Těší mně, že Youku je průkopníkem v této iniciativě.“ Jako dodatek by šlo zmínit, že dohoda platí obousměrně. Lze očekávat, že i Netflix poskytne licence k vysílání svého obsahu, čímž se pro něj dveře do Číny aspoň trochu otevřou.  

Seriál má 32 částí a pojednává o vyšetřování nevyřešené vraždy. Detektiv pracující na případu je ale odvolán z důvodu přízně s hlavním podezřelým. Tím je jeho bratr a zároveň dvojče. Naštvaný od policie odchází, avšak tlaky na vyřešení případu přinutí nového vedoucího vyšetřování, povolat ho zpět v pozici tajného konzultanta. Day and Night je pak narážkou na nepřehlednou situaci kolem dvou bratrů. Jeden z nich totiž trpí strachem ze tmy a tak osoba, která se ukazuje ve dne a v noci není stejná. Musí se tak spolu pustit do hledání pravdy. Režíruje v našich končinách naprosto neznámý Wei Wang a v dvojité roli se představí Yueming Pan, u kterého to s povědomím není o nic lepší.

Nezůstává, než se nechat překvapit. Video sice mnoho neřekne, ale dává tušit akční jízdu. V galerii jsou k nalezení obrázky k seriálu od studia Youku.

Zdroje: TheHollywoodReporter, DramaPanda  

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu