Nightflyers: novinky od G.R.R. Martina

Nightflyers: novinky od G.R.R. Martina | Fandíme seriálům
Zobrazit další 1 obrázek
 Jak postupuje vývoj potenciálního sci-fi hitu?  

O chystaném seriálu Nightflyers jsme vám tu už psali. Jde o projekt vznikající dle sci-fi novely G.R.R. Martina a bude sledovat příběh vesmírné posádky, kterou začne ohrožovat vetřelec. Ne ten vetřelec, ale umělá inteligence, která řídí jejich kosmickou loď. Přípravy seriálu byly oznámeny už začátkem tohoto léta, ale jakékoliv zásadní nové informace nám byly zatím zatajovány. Až teď se objevilo pár žhavých novinek.

Ze začátku se zdálo, že se na scénáři podílí jenom téměř neznámý scenárista Jeff Buhler, ale nakonec do něho lehce zasáhne i autor knižní předlohy. Výše zmíněný George Martin, otec zakladatel Hry o Trůny, si tak dal menší pauzu od psaní své nové knihy a informoval fanoušky na svém webu o nadcházejícím seriálu. Řada lidí si totiž nedokázala představit, jak by chtěli tvůrci rozvíjet novelu o devadesáti stránkách napříč několika sériemi. A tak byl scénář poslán Martinovi k posouzení. Ten nakonec spokojeně odpověděl, že jsou tvůrci na dobré cestě a zároveň přišel se skvělým nápadem, jak celý příběh ještě dál rozvést. I když se prý scénář lehce odklání od jeho knižní předlohy, základ byl zachován a celý seriál má prý nakročeno k velkému úspěchu.

V současné době se připravuje první desetidílná série, která by snad měla dorazit už příštím rokem v červenci na stanici Syfy. A podle oficiálních zpráv jí byl dán dostatečný rozpočet na to, aby uspokojila očekávání moderního diváka. A už se také začalo obsazovat. George Martin je prý s castingem nadmíru spokojený, bohužel žádná jména zatím zveřejněna nebyla. Ale...nátáčení by mělo probíhat hlavně v Irsku, což jak znalci jistě ví, je i jedna z lokací pro natáčení Hry o trůny. A podle slov samotného Martina by mohlo pár herců, jejichž postavy ve Hře o trůny zemřeli, najít nový flek právě v Nightflyers. Herců však v seriálu zemřelo už natolik, že bych si neodvažoval typovat, kdo z nich by to mohl být. Tak uvidíme jakými tvářemi se nakonec seriál pochlubí. 

Zdrojelivejournal

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu