Black Lightning: Vlažný první dojem vylepšil hlavní hrdina

Black Lightning: Vlažný první dojem vylepšil hlavní hrdina | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Pátý DC seriál na CW má za sebou první epizodu. Jak dopadla?

Hned pro začátek musím přiznat, že nejsem zrovna fanouškem současné seriálové tvorby podle komiksů DC, kterou momentálně vypouští do světa stanice CW. Přestože popularita jejích seriálů jako je The Flash či Arrow každým dnem roste, mně nikdy příliš nesedly. Sám nemohu hodnotit, jak to s nimi vypadá v tuto chvíli, ale ani u jednoho z nich jsem se bohužel nedokázal prokousat prvními deseti epizodami. Její nový projekt o černošském superhrdinovi, který se rozhodl pověsit svůj oblek na hřebík a raději pomáhat lidem bez masky, na mě ale z trailerů z jakéhosi neznámého důvodu působil sympaticky. S myšlenkou, že ho po několika epizodách přinejhorším nechám být, jsem k té první usedl a po tři čtvrtě hodince od ní naštěstí odcházel poměrně spokojený.

Black Lightning se ani na kilometry neblíží k tomu, co má to nejlepší z dnešního komiksového žánru nabídnout. V paměti se mi nejspíš ani moc dlouho neudrží, přesto se ale jedná o zábavnou hříčku, které rozhodně dám šanci i napodruhé. Co seriál opravdu zachraňuje a silně táhne nahoru, je jeho ústřední herec Cress Williams coby titulní hrdina Black Lightning, občanským jménem Jefferson Pierce. Na obrazovce působí jako neskutečný sympaťák, má charisma a velice jednoduše se za něj dá postavit, fandit mu a bát se o něj. I když jste s ním strávili zatím jen necelou hodinku. On a jedině on dělá ze seriálu něco, k čemu rád znovu usednu. Nic extra obstojného totiž kromě jeho postavy v první epizodě nenajdete. Nedá se říci, že by něco bylo vyloženě otřesné a působilo jako pěst na oko. Všechno je spíš takové nemastné neslané. Výrazných vedlejších postav tu zatím mnoho nenajdeme, jistý pozitivnější dojem na mě snad zanechala jen Pierceova starší dcera Annisa (Nafessa Williams). To se ale může v následujících epizodách výrazně zlepšit. Představit a dostatečně prokreslit postavy je přeci jen v rozpětí čtyřiceti pěti minut opravdu těžké.

Největší negací je nejspíš hlavní záporák Tobias Whale (Marvin Jones III), který působí spíše komicky než strašidelně. Také nejsem úplně nejšťastnější, co se týká volby hudby. Už se prakticky stalo tradicí, že komiksové seriály či filmy s černošským hrdinou v nějaké kapacitě používají černošské rapované písničky a hip hop, jak nám ukázali třeba Luke Cage nebo reklamní kampaň na Black Panthera. Tady mi to ale opravdu nesedělo, možná z části proto, že sám podobný typ hudby nevyhledávám, celkově mi ale nepřišel moderní rap jako to nejideálnější podkreslení příběhu o návratu hrdiny, který má už nějaká ta léta za sebou. Naštěstí tu není použita příliš často.

Pokud zrovna nemáte nic rozkoukaného, určitě bych Black Lightninga doporučil jako zábavnou jednohubku pro zabití času. Neurazí, tu chvilku vás v židli udrží, a i přes mnohé nedostatky je tu určitě místo pro zlepšení. Cress Williams je pro seriál požehnáním a jako hlavní hrdina to celé spolehlivě utáhne. Nezbývá nám tedy než držet palce, ať se podobně zadaří i u ostatních postav. Prozatím tedy dávám lehký palec nahoru a uvidíme, jak se všechno vyvrbí dál.

Naše hodnocení
6/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Fimi. | 22.01.2018 18:08
Jako nebylo to špatné ale je to typický produkt cw, dám šanci ještě pár dílům ale jinak nic moc, spíš takový těžký průměr...bohužel cw mě už asi ničím nepřekvapí
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu