Black Lightning: 2. epizoda drží standard, co říkají diváci?

Black Lightning: 2. epizoda drží standard, co říkají diváci? | Fandíme seriálům
The CW
Zobrazit dalších 7 obrázků
Zázrak se nekoná ani napodruhé. Jaké má seriál Black Lightning ohlasy u diváků? 

Svět Black Lightninga jsem minulý týden opouštěl spokojený. Nic víc, nic míň. Dostal jsem přesně takový seriál, pro jaký jsem k televizi usedl, a to i se všemi vadami, které jsem tak nějak předem očekával. Byl jsem tedy zvědavý, jak to s druhou epizodou dopadne. Pokud by nebyla schopná vyrovnat se už tak vlažnému předchůdci, od negativního hodnocení by ji opravdu dělil jen vlásek (pokud vůbec) a naděje, že by se kvalita vyšvihla o několik úrovní výš, by mi připadla mizivá.

I když jsem se obával horší varianty, nakonec na ni přece jen nedošlo. Podotýkám, že nedošlo bohužel ani na tu lepší, ale třeba se k ní seriál jednou propracuje. Druhá epizoda uspokojivě staví na základech, které pro ni připravila jednička, a i když se z těchto základů zatím neklube žádný architektonický zázrak, svému účelu určitě poslouží obstojně. Black Lightning neztratil svou neomylnou schopnost bavit po celých 60 minut, a když se mu právě toto povedlo už podruhé, nějaké ty nedostatky se o to lépe odpouštějí. Srdcem, tělem a myslí celého seriálu i nadále setrvává famózní Cress Williams v titulní roli. Z herce srší charisma a po dvou hodinách, které jsem v jeho společnosti strávil, se neostýchám označit ho za jedno z nejlepších castingových rozhodnutí mezi superhrdiny v posledních letech.

Jednoznačným krokem vpřed je ale oproti první epizodě práce s vedlejšími postavami. Posledně jsem se jimi spíše prodíral, abych mohl strávit co nejvíce času s hlavním hrdinou. Nyní už bych se za nimi i rád ohlédl a dozvěděl se o nich něco víc. Komu se dostalo dost možná nejvíce prostoru, je hrdinova manželka Lynn (Christine Adams), jejíž dynamika s manželem roztrženým mezi ní a hrdinským životem je zpracována velice dobře a zajímavě, a to i navzdory tomu, že podobné příběhy jsou v superhrdinském žánru poměrně časté. Docela pěkně se nám začal utvářet i vedlejší záporák Lala (William Catlett). Od jeho postavy už ale bohužel mnoho očekávat nelze, a to kvůli důvodům, které pro vyhnutí se spoilerům zmiňovat nebudu. Zato ústřední hajzlík Tobias Whale (Marvin Jones III) opět působí, jako by ho tvůrci vyrvali přímo z Walkera, Texas Rangera či nějakého hodně špatného animáku z devadesátých let. To je škoda, protože zrovna Lala by jeho pozici podle mě zastával daleko lépe.

Druhou epizodu Black Lightninga bych tedy nenazval vyloženě drastickým zlepšením oproti první, určitě jsem si ji ale užil o něco více. To způsobila zejména skutečnost, že se soustředí méně na akční scény a dává přednost interakcím mezi postavami. Tím nám poskytuje možnost se s nimi lépe seznámit a důvod s nimi sympatizovat, když na nějakou tu akci přece jen dojde. Cress Williams je opět perfektní a už jen on je pro mě dostatečným důvodem, abych seriálu dal šanci i napotřetí, a dokonce se na další společně strávený čas těšil. Pokud se vám tedy první epizoda líbila, nevidím důvod, proč nedát té druhé šanci. Vidí ji ale někdo jiný?

Abychom vám tu neservírovali jen názor jediného člověka, rozhodli jsme se trošku pobrázdit internetem a shrnout si, jakým reakcím od diváků se vlastně seriál těší. Ještě než si shrneme, jak si seriál vede, musíme samozřejmě zmínit sledovanost. Když se první epizoda před necelými dvěma týdny poprvé vysílala, pro stanici CW se jednalo o jednoznačné vítezství. Celkem 2,31 milionů lidí jí v Americe rozhodlo obětovat svůj čas, a katapultovali ji tak na pozici největšího debutu, jaký stanice zažila za poslední dva roky. I přes tento výsledek Black Lightning v porovnání s debuty ostatních komiksových seriálu na CW o něco zaostává. To je ale jednoznačně výsledkem toho, že se vysílá až v pozdějších hodinách oproti všem ostatním.

Co se odpovědi diváků a kritiky týká, seriál si taktéž vede obstojně. Americké recenze jsou velice shovívavé a shodují se v tom, že je seriál prostě nefalšovaná zábava. Na Rotten Tomatoes si drží dokonce stoprocentní pozitivní odezvu od kritiky. Toto číslo ale ukazuje pouze počet recenzentů, kteří hodnotili nadprůměrně, tedy od 6/10 nahoru. Daleko přesnější je proto odezva normálních diváků, která je složena z celkového průměrného hodnocení, a tam si seriál na stejném webu vykoledoval pěkných 64%. Ani u nás na ČSFD si nevede vůbec špatně a momentálně sedí těsně pod 69%, přičemž druhá epizoda získala o něco lepší známku, než ta první. Jaký názor máte po dvou dílech vy? Ozvěte se v komentářích.

Zdroje: Variety, RT, ČSFD

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu