Hra o trůny: Stahují se nad Jonem a Daenerys mračna?

Hra o trůny: Stahují se nad Jonem a Daenerys mračna? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 19 obrázků
Připravte se! Hra o místo na trůnu, který probouzí ambice, ctižádost a zamlžuje zdravý úsudek, začíná až nyní.

Většinou je účelem každého článku pomocí nadnesených prohlášení a bombastických čísel zveličit situaci. V případě dvou nejdůležitějších postav slavné fantasy ságy – Jona Snowa a Daenerys Targaryen, není ovšem ani trochu nadsázkou tvrzení, že desítky miliónů lidí napříč všemi kontinenty se obávají o jejich osud. Bitva proti Nočnímu králi, která rozhodne o osudu Západozemí, se nezadržitelně blíží a pokud nás krvavá historie Sedmi království něco naučila, tak je to skutečnost, že korunované hlavy padají častěji, než by se nám líbilo.

Internetem se šíří desítky nejrůznějších teorií odkazujících na finální osud Jona Snowa. Podle jedné z nejpopulárnějších byl odhalen jeho osud již v první epizodě. Ti nejpozornější z vás si jistě pamatují jeho konverzaci se strýčkem Benjenem o jeho plánu připojit se k Noční hlídce. Ten se ho tehdy snažil všemožně přesvědčit, aby své rozhodnutí ještě zvážil, protože jejím členům je zakázáno mít potomky. Jon tehdy odvětil, že mu na tom nezáleží. Jeho strýc se ovšem vzápětí nechal slyšet, že kdyby věděl, co to přesně znamená, tak by mu to jedno rozhodně nebylo. Řada lidí se domnívá, že bratr Neda Starka nebyl rozladěn pouze kvůli skutečnosti, že se Jon vzdává možností mít jednou děti, ale především kvůli faktu, že jeho potencionální potomci mají přednostní nárok na Železný trůn. Těžko si představit vedle Neda Starka povolanější osobu, která by mohla mít náhled do nejstřeženějšího tajemství celého království.

Podezření minulosti se nyní setkají s realitou přítomnosti. Obecně se očekává, že výsledkem noci plné vášně mezi Jonem a Dany bude těhotenství, které bude hrát v poslední sérii dominantní příběhovou úlohu. Pokud bude mladá dvojice skutečně očekávat budoucího následovníka trůnu, oči všech se budou upínat na to, jak se v tomto momentě zachovají Bran Sam. Nejpravděpodobnějším scénářem je logicky manželství, které v podstatě zajistí Jonovi místo panovníka Sedmi království. V tomto bodě by ze strategického pohledu nedávalo příliš smysl tajemství o jeho původu prozrazovat, protože by nadělalo více škody než užitku. Nejdůležitější poselství, které s sebou informace o jeho rodičích nese, je přirozeně jeho nárok na Železný trůn, na kterém bude po boku své budoucí ženy stejně sedět.

Navíc kdyby se informace o jejich rodinné historii dostala mimo okruh zasvěcených, pouze by to opět probudilo anti-targaryenovské vášně o manželství mezi pokrevními příbuznými, které napříč stoletími pomalu ale jistě nahlodávaly důvěru v korunu a v konečné fázi přinesly celé zemi pouze chaos a zkázu. Nemluvě o tom, jak by to poznamenalo jejich vlastní vztah. Tento scénář samozřejmě pracuje s domněnkou, že oba naši hrdinové zůstanou po finální konfrontaci s Nočním králem mezi živými. Pokud se tak opravdu stane, možná bude pro vyšší dobro lepší, když si Bran a Sam odnesou své tajemství s sebou do hrobu. Co myslíte vy? Jak byste se v podobné situaci zachovali?

V rozhovoru Kit Harington a Emilia Clarke, představitelé Jona a Daenerys, připustili, že jejich postavy tuší, že něco není v pořádku: "Myslím, že oba vědí, že je to špatné. Jenže pak najednou pocítíte k někomu něco hlubokého, společně prožíváte ty události. Je to jako jedoucí vlak, který nejde zastavit," uvedl Kit k jejich velmi diskutovanému milostnému vzplanutí. 

Emilia zavtipkovala s tím, že se o svůj trůn dělit nehodlá: „Pracovala jsem tak tvrdě. Nechci sdílet svůj trůn! Ten je dostatečně velký jen pro jednoho draka, a to je ten můj. Myslím, že až Deny zjistí, že se vyspala se svým synovcem, skočí po zubním kartáčku.“

Velmi se diskutovalo také o intimním sblížení Missandei a Šedého červa. Jak to vnímají jejich představitelé? Psali jsme zde

Níže zhlédněte již zmíněný rozhovor Benjena a Jona. V galerii pak najdete několik snímků ze společného natáčení Emilie Clarke a Kita Haringtona. Můžete tam narazit i na intimní snímky Jona s Daenerys a Missandei a Šedého červa.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu