Zajímavost dne: Nočního krále v GoT hraje slovenský kaskadér

Zajímavost dne: Nočního krále v GoT hraje slovenský kaskadér | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Přinášíme vám další ze série zajímavostí o vašich oblíbených seriálech. Tentokráte zabrousíme do fantasy.

Fenomén jménem Hra o trůny v sobě skrývá celou řadu ne příliš známých faktů. Například to, že hororovou postavu Nočního krále hraje herec původem z Československa. Jmenuje se Vladimír Furdík. Ten začínal u filmu jako kaskadér, když mu bylo pouhých 15 let. 

Brzy o něj projevili zájem za hranicemi. V 90. letech už patřil k nejžádanějším kaskadérům Hollywoodu. 
 
Ve Hře o trůny hrál zprvu pobočníka Nočního krále, kterého v bitvě zneškodnil Jon Snow„Když jsme natáčeli Hardhome (Tvrdodomov) a já jsem měl vejít do té chatrče, byl to pro mě jeden z nejtěžších vstupů a trvalo dlouho, než jsme tu scénu natočili. Režisér ode mě chtěl lehký krok, jako by mi patřil celý svět. Hrálo tam ale roli mnoho faktorů, například nerovná podlaha,“ uvedl v rozhovoru pro web filmkult.refresher.cz Furdík. 
 
„Do toho jsem měl na zádech meč, který byl zaháknutý jen velmi decentně, a já jsem ho měl hned vytasit a začít bojovat. Problém byl ten, že chatrč byla plná předmětů a jakmile meč o nějaký zavadil, tak se rozhoupal, což vlastně nesměl, protože měl budit pevný dojem. Hned nato se musíte postavit na vyznačené místo, otočit se doprava, doleva a bez mrknutí oka. To všechno musíte v jednom momentě dodržet,“ popsal své dojmy ze scény, kterou najdete níže, herec.
 
Kromě Hry o trůny participoval Vladimír i na dalších slavných projektech, například na Mumii nebo Království nebeském. Dělal také dubléra Channingovi Tatumovi. Rolí Nočního krále však naplno žije. 
 
"Oči jsou tvořené vizuálními efekty. Vy sice dostanete oční čočky, to ale slouží jen k tomu, aby se výsledný efekt mohl za pomoci počítače umocnit. Celková příprava Bílého chodce trvá okolo 5–6 hodin.“
 
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Roman | 15.01.2018 23:16
dobre rano to ste skoro zisili
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu