Hra o trůny: 6 postav, jejichž smrt fanoušky rozplakala

Hra o trůny: 6 postav, jejichž smrt fanoušky rozplakala | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Smrti největších zlosynů už máme za sebou. Pojďme teď omrknout ty postavy, kterých nám bylo při jejich umírání naopak líto. A to moc!
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

Minulý týden jsme se v jednom z našich článků tady na webu podívali na žebříček šesti postav, které nás při sledování Hry o trůny štvaly více než trn v patě. Tenhle seriál ale ani zdaleka není ten typ, co by dopřával zadostiučinění či spravedlnosti nějak často. Všechny nelidské potvory, které bodají spojencům dýky do zad a vraždí své nepřátele na potkání, tu totiž vycházejí jako vítězové stejně často, ne-li častěji, než naši hrdinští oblíbenci. A právě na takové situace se dnes zaměříme. Přečtěte si o postavách, které hrdinsky bojovaly navzdory všem překážkám, ale i přes to všechno se jejich těla nakonec ocitla metry pod zemí, zatímco jejich sokové vesele zabíjeli dál. Článek je řazený od těch úmrtí, která podle nás měla na diváky dopad nejmenší, a postupně se propracujeme až k těm, u nichž nám pomalu ani nestačily kapesníky. Pokud jste se zatím seriálem neprokousali až do konce, tak být vámi raději nečtu dál, na následujících stranách najdete těžké spoilery.

Hra o trůny: Žebříček 6 postav, které si o smrt říkaly
 

6. Jon Snow

Troufám si tipnout, co si právě myslíte. ,,Jak může být smrt téhle postavy takhle nízko? Jona přece každý miloval a vidět ho ubodaného k smrti jeho vlastními muži bylo strašné!“ A máte absolutní pravdu. Sledovat Jona Snowa (Kit Harington), dost možná tu nejpopulárnější postavu z celého seriálu, jak je v úplně poslední scéně páté řady brutálně zavražděn jeho bratry z Noční hlídky kvůli tomu, že se snažil pomoct Svobodnému lidu a dostat je na jih od Zdi, bylo vyloženě srdcervoucí. Jednalo se o jeden z nejsmutnějších a zároveň nejpřekvapivějších momentů seriálu (alespoň pro ty, kdo se nikdy neponořili do předlohy) a čekat rok na to, abychom věděli, zda je Jon opravdu mrtvý a jestli se s něj kupříkladu nestane jeden z bílých chodců, neuvěřitelně drásalo nervy. Ale tady se k tomu dostáváme. I když se bez debat jedná o dechberoucí scénu, určitá část z dopadu, který na divákovi zanechá, se prostě vypaří, když zjistíte, že už ve druhé epizodě šesté řady se Jon vrátí zpátky mezi živé. Stále se ale jedná o skvělý moment, který má každý fanoušek pořád čertsvě v paměti, a který nám alespoň zajistil celý dlouhý rok spekulací, dohadů a teorií o tom, co se vlastně s milovaným Jonem stane.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Lobo | 15.09.2018 17:32
V zásadě souhlasím. Jenom Neda bych posunul na 2. příčku a Igrit bych vypustil, to mě víc vzala smrt Vipera.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu