Legion: 3 důvody, proč tento neobvyklý komiks sledovat

Legion: 3 důvody, proč tento neobvyklý komiks sledovat | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 22 obrázků
U xmenovského seriálu si užijí i ti, kteří jinak komiksy příliš nemusí. Nevěříte? Tak čtěte!
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Legion minulý rok přišel jako blesk z čistého nebe a překvapil svým velmi originálním vizuálem, spoustou kreativity a skvělými postavami. Před několika dny odstartovala druhá řada, která ve všem pozitivním pokračuje, jak jsme vám dali vědět prostřednictvím našich prvních dojmů z prvního dílu. V tomto článku se vás pokusím přesvědčit třemi jednoduchými důvody, proč by si měl seriál Legion zasloužit vaši pozornost i přesto, že je inspirovaný komiksem a je považovaný za komiksový seriál.

1) Klasická komiksovka? Vůbec ne!

Spousta lidí si jistě řekne, že komiksový žánr není nic pro ně. Superhrdinové v kostýmech, souboje jeden na jednoho, energetické výboje a všemožné superschopnosti… to v Legionovi vůbec nehledejte. Seriál si bere z komiksu pouze dvě postavy - Davida Hallera - Legiona a Amahla Farouka - Shadow Kinga. Jinak se jedná převážně o originální postavy, o ději nemluvě. Převážná většina seriálu je originální počin z hlavy Noaha Hawleyho, tvůrce velmi dobře hodnoceného Farga.

První série pojednává především o psychickém zdraví hlavního hrdiny, který již od mala trpí schizofrenií. Později se však ukáže, že za jeho psychickým stavem stojí víc než pouhá nemoc. V komiksech je Legion mutant třídy Omega, která patří mezi ty úplně nejmocnější. Jeho psychické poruchy vytváří v jeho hlavě hned několik osobností, z nichž navíc každá ovládá jinou část jeho moci. Ta je tak obrovská, že naprosto přetváří realitu, mění hlavního hrdinu okamžik od okamžiku a vytváří všelijaké různé psychické kreace, nad kterými budete fantaskně kroutit hlavou.

V Legionovi nikdy nevíte, zda koukáte na realitu nebo na psycho výjevy Davidovy mysli. Ta je navíc posedlá zlou psychickou entitou známou jako Shadow King. Vše tak nabírá daleko vyšší obrátky, a vše co se děje, je tak psychedelické a originální, že vás to připoutá k obrazovce a donutí zaujatě zírat.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu