Zaklínač: Známe charakteristiky jednotlivých postav

Zaklínač: Známe charakteristiky jednotlivých postav | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Jaké budou postavy v seriálovém podání? 

Nedávné oznámení Netflixu ohledně seriálové adaptace Zaklínače jistě mírně zklamalo všechny, kteří se na Geralta z Rivie těšili na příští rok. Scénář k pilotnímu dílu je již delší dobu hotový, zároveň s ním jsme se pak skrze Twitter showrunnerky a scenáristky Lauren Hissrich postupně dozvídali, jaké že postavy se v seriálu nakonec objeví. Už víme, že kromě ústřední postavy Geralta se objeví např. čarodějky Yennefer a Triss Ranuncul, bard Marigold či princezna Ciri. Nyní však známe přesnější charakteristiky jednotlivých postav, které budou hrát v příběhu větší roli.

Zaklínač: Kdo jsou největší favorité na roli Geralta?
 

Hlavní postava Geralta je popsána jako obezřetná, vyrovnaná avšak divoká. Uvnitř srdce má měkké místo, které však nikdy nedává najevo, jedině by se blížil jeho konec, a i přesto opravdu jen možná.

Čarodějka Yennefer je pyšná, chytrá a velmi temperamentní. Snaží se zaplnit po rodině prázdné místo v srdci i přesto, že si sama namlouvá, že je v pořádku a nepotřebuje to. Její postavu by diváci měli milovat díky její ženské nezávislosti, zároveň však zranitelnosti.

Princezna Ciri zatím pořád poznává svět, i přesto je však odolná, neoblomná a nelítostná. Chystá se změnit svět, naučit se být statečná a nebát se. Chce také najít někoho, kdo by kráčel po jejím boku, a možná ji i jednou naučil milovat a vyznávat lásku.

Bard Marigold bude již tradičně lehkovážný, extravagantní, avšak velmi loajální. Skrývá se za výrazem idiota, je to však on, kdo urkrývá všechny příběhy, tajemství a stránky Geralta (i když je občas zveličuje pro svoje písně a balady). Díky tomu všemu je to postava důležitější, než si možná myslíme.

Další čarodějka Triss má být odvážná, idealistická, avšak konfliktní a nejistá. Mladá a naivní čarodějka, které chybí jejich tradiční sebejistota, což z ní dělá snadno manipulovatelnou osobu. Nakonec však všechny špatnosti překoná, a dostane šanci být milována a uznávána sama o sobě, a ne jako „třetí kolo za Yennnefer“.

Šlechtic Cahir je charismatický a konfliktní, zároveň však čestný, s čistotou v srdci. I přesto, že je mladý, působí jako pozůstatek jednodušších časů, kdy rytíř v naleštěném brnění vždy zvítězil a získal svoji dámu. V tvrdé realitě se však musí naučit, co to opravdu znamená být čestný a spravedlivý na ostatní.

Upír a Geraltův přítel Regis je velice výmluvný, světem odsouzený a pronásledovaný. Nejhorší z nejhorších, ze kterého se však stal nejlepší z nejlepších, nebo se o to alespoň snaží. Jeho postava prodělá nejzajímavější vývoj, kdy se ze zlého monstra stane ztělesnění lidskosti.

Mág Vilgefortz je ztělesněním zla, bezohledný a mocichtivý konspirátor. Pohledný, stejně tak jako zlomyslný, je ztělesněním zla pod líbivou maskou pohledného člověka, což ho dělá velmi nebezpečným. Jak říká Geralt, od člověka, co vypadá takto, můžete očekávat cokoliv.

Císař Emhyr van Emreis je jako spousta dalších panovníků bezohledný a imperialistický. Přes to všechno však strávil většinu života útěkem a předstíráním. I proto touží po co největší moci, protože co je víc stabilní, než být úplně na vrcholu celé říše.

Dále se objeví Geraltova společnice Milva. Drzá a zuřivá, avšak chytrá a rozumná lukostřelkyně, která bude jednoduše tou pravou pro jakoukoliv výzvu a výpravu. Zároveň je její postava popsána jako „ztělesnění románů Odstíny šedi a neopětované romance.“

Jeden z antagonistů seriálů pak bude nemilosrdný žoldák Leo Bonhart. Bezohledný a sadistický pragmatik, který pro svůj prospěch dokáže lhát a udělat cokoliv. Jeho duše je natolik chladná a brutální, že žádné vykoupení či ospravedlnění jeho činů už není možné.  

Poslední zajímavou postavou je Yarpen Zigrin, který je v knihách trpasličí žoldnéř a přítel Geralta. Charakteristika však hovoří o diplomatovi nejvyššího řádu, jehož hrubé chování a sprostá mluva nekorespondují s jeho inteligencí. Jeho postava by také měla mít co dočinění s politikou.

Jedná se sice o stručné popisy, i tak si ale můžeme lehce vytvořit o postavách a jejich zájmech obrázek. Samozřejmě je zatím brzo mluvit o jakýchkoli podrobnostech vzhledem k tomu, že o příběhu nemáme zatím žádné informace. Jisté je tak pouze to, že se v seriálu objeví víceméně všechny zajímavé a důležité postavy napříč knihami.

Zdroj: Den of Geek

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

TucnakNik | 23.04.2018 18:29
Nevím jestli Baginski, ale Andrzej Sapkowski u toho je jako vrchní konzultant.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu