Stranger Things: David Harbour přiznal duševní chorobu

Stranger Things: David Harbour přiznal duševní chorobu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Představitel Jima Hoppera ze Stranger Things poprvé odhalil temné zakoutí své duše. 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Když bylo Davidu Harbourovi (43), představiteli Jima Hoppera ze Stranger Things, 25 let, byla mu diagnostikována závažná duševní choroba. Choroba, kterou navíc jeho mozek spojoval se silnou spiritualitou. Choroba, která ho nutila věřit věcem, které nebyly skutečné.

"Řeknu vám jednu zajímavou věc - něco, co jsem nikdy veřejně neřekl. Když mi bylo 25 let, prodělal jsem manickou příhodu. Na základě toho mi diagnostikovali bipolární poruchu. Myslel jsem si, že jsem ve spojení s bohem, ale ve skutečnosti o žádné takové spojení nešlo. Připadalo mi, jako bych měl najedou odpovědi na všechno," přiznal se herec. 

Stranger Things: 5 věcí, které jste nevěděli o Jonathanovi
 

David tvrdí, že v té době nebyl na drogách. Nepotřeboval je. Dodnes je prý schopen vidět v rohu místnosti elfy, pokud to sám sobě dovolí. Rodiče ho tenkrát vzali do ústavu pro duševně choré. 

"Ohledně ústavu pro duševně choré mám na srdci jedinou věc - v životě jsem si idealizoval dvě věci, a obě představy se mi rozplynuly. Jedna se týkala právě ústavu. Není to taková zábava, jak si myslíte. Máte romantickou představu o tom, jaký jste génius a skončí to tak, že jste smutný a cítíte se jako kus hovna. Druhá představa se týkala plavby lodí. Nedávno jsem plul na otevřené vodě, a přestože jsem četl Moby Dicka asi milionkrát, není to tak sexy. Je to velmi podobné mému zážitku z ústavu," svěřil se. 

Harbour přiznává, že s léčbou dlouho bojoval. Často si sám vysazoval léky, protože měl pocit, že ho všechny ty medikamenty utlumují. Že v něm potlačují umělce. David s úsměvem také uvedl, že pokaždé, když se ho zmocnila manická epizoda, musel jít ven, cpát se cheeseburgery a kouřit jednu cigaretu az druhou.

Co přesně se skrývá za bipolární afektivní poruchou? Podrobné vysvětlení najdete v další kapitole. V galerii si prohlédněte Harbourovy fotky z natáčení 3. série Stranger Things a také jeden hercův soukromý snímek z doby kolem propuknutí jeho nemoci. 

Zdroj: MailOnline

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

.Karel | 08.06.2018 16:39
A proč by to jako neměla být realita co vidí? :D :D neustále se tím krmíme ve filmech a seroších, že je nějaký vyšší nadpřirozeno, ale jakmile příjde na realitu, tak lidi zavíraj do ústavů a krměj je práškama..... to je pak těžký :D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu